Translate

вторник, 11 февруари 2020 г.

Божана Кацарова и Емануел Июджи от MasterChef приготвят ястията на звездите от Оскар-ите в "Преди обед


Победителката в третия сезон на MasterChef Божана Кацарова и „рицарят на здравословното хранене“ от петото издание на кулинарното шоу Емануел Июжи показаха в „Преди обед“ как се приготвят две от 18-те постни ястия, измислени от 70-годишния майстор готвач Волфганг Пук и сервирани на церемонията по връчване на „Оскар“-ите.
В контекста на веган вълната, стремежът към устойчивост и грижа към околната среда, абсолютният Балкански шампион по културизъм и топ 6 хоби готвач от миналия сезон на MasterChef Емануел Июджи демонстрира как се приготвя брускита с „крем сирене“ от кашу и веган „пушена сьомга“ от мариновани моркови. За направата на „крем сиренето“ той накисва ядките кашу в обилно количество вода за поне 12 часа, за да омекнат. След това ги пасира в блендер до кремообразна смес, овкусени с лимонов сок, чесън, сол, пипер и зехтин. Пастата нанася върху прясно изпечени пълнозърнени хлебчета и декорира с веган „пушена сьомга“. За да се предаде на морковите характерният вкус на рибата, те се режат на тънки ленти и се мариноват в соев сос, каперси, вода от каперси, оцет, водорасли нори, сол, черен и пушен пипер.
Божана даде практичен съвет за декориране на ястието на зрителите на „Преди обед“. Тя използва черна ряпа, която наряза на големи, а след това и на по-малки кръгове. Оцвети ги в маринатата на морковите и така получи красиви и интересни елементи, които да придадат завършеност на чинията. Третият MasterChef на България подчерта важността на външния вид на ястието за удоволствието от консумацията му. За целта тя използва различни цветни компоненти, микро растения и ядливи цветя.
За десерт посланикът на здравословното хранене Емануел предложи шоколадова пура, която
Добавете надпис
е присъствала в менюто на „Оскар“-ите и миналата година. Във веган варианта си, сладкото изкушение се приготвя с „маслено тесто“ с кокосово масло и се оформя като пура с помощта на формичка от алуминиево фолио. Изпича се и се пълни с крем от авокадо, кокосово мляко и масло, фурми, мед и ванилия. За финал се поръсва с какао на прах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар