Translate

четвъртък, 13 февруари 2020 г.

Eстетична медицина: Безплатни консултации с топ специалист от Турция


На 22 февруари 2020 г. у нас ще гостува ръководителят на екипа, извършил първата 3D трансплантация на лице от жена на жена в Турция. Проф. Селахатин Йозмен, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия и носител на 8 международни награди до момента, ще консултира безплатно пациенти в София. Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в отговор на многобройни запитвания от пациенти и в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.
Проф. Йозмен е един от най-търсените специалисти в областта на естетичната и реконструктивната хирургия в Турция, а кариерата му преминава през едни от най-добрите клиники в света. Веднага след завършване на специализацията си, той получава стипендия и в периода 2002-2003 г. работи в Cleveland Clinic Foundation в САЩ, където усъвършенства техниките си в микрохирургията и участва в изследвания със стволови клетки и приложението им при трансплантации на лице и крайници. Днес стволовите клетки се прилагат както при сложни реконструктивни намеси и трансплантации, така и за естетика, твърди специалистът. А очакванията за бъдещето са с тяхна помощ да могат да се „произвеждат“ тъкани и цели органи. „Очакването ни е в такава насока: приготвяме калъп, слагаме върху него стволови клетки и в него се развива желаният орган. А когато постигнем желаното ще можем успешно да присаждаме органи без риск от отхвърляне на организма, или почти като в ремонтна автоработилница, ще можем да вземаме от рафта необходимия орган, произведен  лабораторно, без да има нужда от тъкан от жив човек или труп“, казва той.
След натрупания опит в САЩ, той печели наградата EURAPS и работи в Отделението по пластична хирургия на Sahlgrenska Akademin в Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. Има ICW сертификат за лечение на рани в Германия. През 2006 г. печели първата награда на PSEF в САЩ /Plastic Surgery Educational Foundation/ за изследователска работа. Към момента е носител на 8 международни и 11 национални награди. От 2014 г. работи като професор по пластична хирургия в здравните институции към Фондация „Вехби Коч“ - VKV American Hospital & Koc University Medical School.
Проф. Йозмен работи успешно както с пациенти, които се нуждаят от чисто естетични корекции, така и с такива с тежки вродени малформации, лицеви фрактури, нуждаещи се от лечение на хронични рани или от реконструктивни микрохирургични операции.
„Преди всичко, трябва да се знае, че пластичната, реконструктивна и естетична хирургия не е отделение за макиаж, а много сериозно хирургично направление. Ние правим много тежки и големи по обем операции“, споделя той и твърди, че водещо за всеки специалист трябва да бъде удовлетворението на пациента, но не на всяка цена: „Под удовлетворение на пациента не трябва да разбираме изпълнение на всяка негова прищявка. Много е важно да осигурим на пациента резултат, който след 3, 5, дори 10 години няма да го постави в трудно положение“.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. Йозмен в София 22 февруари трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402

Няма коментари:

Публикуване на коментар