Translate

понеделник, 3 февруари 2020 г.

Татяна Лолова с премиера в Лондон


Голямата актриса реши да се пробва в не лесния жанр на стендъп комедията, след като получи покани за гастроли в Америка и Канада

Стендъп комедията "Дневниците на Лолова" по книгата на Татяна Лолова "Дневници и Делници" /Книгомания/ имаше премиера този уикенд в Лондон. 300 българи аплодираха актрисата, която над час раздаваше автографи, а благодарни сънародници я отрупаха с подаръци. Сред най-вкусните бяха домашна баница и питка. 
За вярната си публика в България и по света Лолова направи новия си спектакъл, в който има и много импровизации. Той е създаден по истинските дневници на голямата актриса, която на 10 февруари ще празнува своя 86 рожден ден. В спектакъла Лолова разказва за детството си, младежките години, семейството и ... любовта на живота си Славето. В мултимединия спектакъл / създаден от журналиста Георги Тошев, който е и автор на сценария/ има кадри от последните години на Славето и Татяна, снимки от личния им семеен албум.
Директорът на БКИ в Лондон Светла Дионисиев сподели:
"Лондон беше домакин на първата изложба на Светослав Светославов - Славето. Съвсем естествено беше да поканим Татяна Лолова , за да представи за първи път своя нов моноспектакъл именно тук. Не съм изнанадана от големия интерес към "Дневниците на
Лолова", защото артисти с нейния мащаб са обречени на любов от публиката. За мен е важно те да се срещат и с нашите сънародници зад граница, защото паметта е признак на цивилизованост".
Лолова ще представи своята стендъп комедия "Дневниците на Лолова" в Българския културен институт във Виена на 21 февруари, след което ще гостува в Грац. През април актрисата ще е на турне в Германия по покана на Арт театър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар