Translate

понеделник, 17 февруари 2020 г.

Шеф Виктор Ангелов: Търся великани в кухнята


Свирепа битка за победа и сблъсък на характери и умения ни очаква от 25 февруари в третия сезон на Hell’s Kitchen България. Сред претендентите да се докажат на шеф Ангелов има такива, които са готвили за Вин Дизел, Лейди Гага, Стивън Сегал и Харисън Форд

Победата е споделената мечта на всички 18 участници в третия сезон на Hell’s Kitchen България, който стартира на 25 февруари в 21.00 ч. по NOVA.
Но само един ще я постигне, затова те не крият готовността си да се борят за нея с всички средства. След като един от участниците сподели, че е готвил лично за Джейсън Стейтън и отборът на Манчестър Юнайтед, останалите веднага се включиха на висока звездна скорост и заваляха признания, че сред претендентите да грабнат голямата награда - 100 хиляди лева и работа в ресторант на шеф Виктор Ангелов има такива, които вече са спечелили кулинарното одобрение на топ звезди като Вин Дизел, Стивън Сегал, Лейди Гага и Харисън Форд. Това, което обединява известните е предпочитанието към здравословна кухня, приготвена от висококачествени пресни продукти с минимално използване на мазнина. „Затова много важно е правилната употреба на различни подправки, които да създадат уникален вкус и аромат на блюдата, без на нарушават здравословните им качества. Пърженето е строго забранено в диетата на звездите“ – така обобщават участниците своя опит със знаменитостите.
От българските звезди, за които участниците са приготвяли храна, като най-голям естет и гурман се очертава Азис, а с най-малко претенции е волейболния ни ас Владо Николов.
„Да готвиш за звезди е голямо предизвикателство, но дори това не може да се сравни с предизвикателството да готвиш за шеф Ангелов“, споделя една от участничките, чиято мечта е да отвори собствен ресторант, след като, разбира се, спечели възможността да се обучи при шеф Ангелов. „Само като те погледне, имаш усещането, че вече знае не какво правиш в момента, а как точно ще сгрешиш в следващите 10 минути. Интересно е, че повечето хора го смятат за строг, а за мен той е изключително справедлив и лесно прощаващ. Той е отдаден на това да ни научи и тази енергия не те сковава, а те вдъхновява“.
Сред участничките има и такива, които свързват кариерата си и с шоу-бизнес – две от тях искат да имат собствено кулинарно предаване, а едната е изявен кулинарен блогър в Инстаграм. Повечето от тазгодишните професионалисти в Hell’s Kitchen се увличат по италианска и испанска кухня, защото те са едновременно близки до нашия вкус и дават много широко поле за интерпретации. Следващите по популярност са азиатската и индийската, които в световен мащаб са превзели етно кулинарната сцена и всеки модерен шеф трябва да е запознат с екзотичните им потайности.
Участниците в третия сезон на Hell’s Kitchen споделят, че любимата им кухня е българската. „Ако български готвач не може да сготви една хубава мусака и да я поднесе така, все едно сервира омар, то тогава не е никакъв готвач“ казва участникът, чиято мечта е да отвори ресторант за българска кухня.
Масово участниците в новия сезон на Hell’s Kitchen България казват, че в кухнята биха могли да ги извадят от равновесие, хаоса и дезорганизацията, мудността и разбира се неодобрението на Шеф Ангелов.
Жените са единодушни, че ще са на „седмото небе“, ако шеф Виктор Ангелов ги похвали и са категорични, че само един негов критичен поглед ще е достатъчен, за да се разплачат. Мъжете твърдят, съвсем очаквано, че не са толкова емоционални и ще успят да владеят емоциите си, но зрителите от опит знаят, че предаването не спестява и мъжките сълзи.
След първите няколко дни на интензивна подготовка и сериозни предизвикателства в Кухнята на ада, впечатленията на участниците от колегите им все още са само позитивни и варират от „професионалисти със самочувствие“ и „сериозна конкуренция“ досупер са“ и „позитивни хора“.
Това не бива да ни заблуждава, коментира шеф Виктор Ангелов, чийто опит показва, че най-позитивно настроените в началото участници, най-бързо се превръщат във вълчи конкуренти и обратното. Именно тези обрати са най-интересните според него и той е готов с нови похвати и предизвикателства към участниците, които да ги извадят зоната им на комфорт. „Това е необходимо, за да се вдигне градуса на емоциите. Защото без пот, сълзи и емоции под налягане можеш да станеш добър професионалист, но никога велик шеф, а аз търся великани в кухнята“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар