Translate

събота, 1 февруари 2020 г.

Прочутият фолклорен ансамбъл „Фън Я Сун” към китайския традиционен оркестър на Тиендзин гостува в Театър Азарян


След концерти в редица големи градове по света сега първокласните изпълнители ще зарадват софийската публика в Театър Азарян с някои от най-известните си произведения, превърнали се в шедьоври на китайската музикална култура и носещи славата на ансамбъла в цял свят. Любителите на източната култура могат да се насладят на концерта на 2 февруари от 19:00ч.
Изпълнявайки различна по жанр музика като духова, ударна, струнна, концертна и др., ансамбъл „Фън Я Сун” бързо печели сърцата на международната публика в страни като Италия, Франция, Португалия, Доминиканската република, САЩ и още много други.
Сред изпълненията, на които публиката в Театър Азарян ще се наслади, са „Река Лиуян”, соло на флейта „Пътуване до Суджоу”и други, които ще пресъздадат чрез музиката китайската култура и характерните за нея особености.
Произведението „Река Лиуян” демонстрира неповторимото великолепие на китайските традиционни музикални инструменти в прочутата мелодия за река Лиуян, а емблематичното за южнокитайската музика -  „Пътуване до Суджоу” се изпълнява на бамбукова флейта, изобразявайки красивите пейзажи на древния град Суджоу.
Концертът в Театър Азарян се реализира в партньорство с Китайското посолство в България и Китайския културен институт.



Няма коментари:

Публикуване на коментар