Translate

четвъртък, 13 февруари 2020 г.

14 февруари - „ОБИЧАЙ БЕЗОПАСНО!“


За поредна година Българският Младежки Червен кръст /БМЧК/ избира оригинален начин да отбележи Деня на влюбените и да запознае обществеността в цялата страна с опасностите на сексуално-рисковото поведение, като част от националната АНТИСПИН кампания „Обичай безопасно“.
В София от 15:00 ч. до 18:00 ч. на метростанции „Сердика” и СУ „Св. Климент Охридски” доброволци на БМЧК ще разпространяват информационни материали и ще приканват минувачите да станат част от кампанията, като завъртят „Колелото на късмета“ и изпълнят действията, посочени в различните сектори. В рамките на инициативата столичани и гости на града ще могат да видят демонстрация по поставяне на предпазни средства, да нарисуват любовта на живота си и да се тагнат в Instagram или да отговорят на тематични въпроси и спечелят презервативи и валентинки, изработени от младежите. Част от доброволците ще бъдат облечени като „купидони” с послания и ще раздават прегръдки.
През целия ден в редица столични училища ще бъдат раздавани брошури и информационни материали, чиято цел е да се повиши здравната култура на младежите, особено по въпросите на полово предаваните инфекции.
Доброволци на младежката структура на БЧК ще има пред метростанция „Бели Дунав”. Те ще раздават ръчно изработени валентинки и балони, а на специален плакат всички желаещи ще могат да оставят послания и пожелания към любимите хора. Информационни материали и валентинки ще бъдат раздавани и пред зала „Христо Ботев“.
Като част от кампанията екипът по Превенция на сексуално-рисково поведение към БМЧК-София ще организира и еднодневно обучение за доброволци-презентатори по темата за сексуално-рисковото поведение и превенция на ХИВ/СПИН за първо ниво от сертификационната система на БМЧК, което ще се проведе на 15 февруари в зала „София” в централата на БЧК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар