Translate

понеделник, 27 януари 2020 г.

Завърши първият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори“


24 директори бяха отличени за участието си в първата „Мениджърска академия за училищни директори”, организирана от сдружение „Образование България 2030”. Иновативният формат се проведе под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, и с финансовата подкрепа на Български форум на бизнес лидерите.
Академията се проведе на няколко етапа през 2019 г. Форматът включваше обучение на директори от училища в столицата и София-област от водещи международни компании, сред които бяха Хюлет-Пакард Ентърпрайз и Кока-Кола ХБК.
По време на заключителното събитие, което се проведе в Международен бизнес център на УниКредит Булбанк, Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката, отличи директорите за участието им в академията. Тя наблегна на важността на академията и приноса на проекта към развитие на потенциала на училищните лидери.
В заключителното събитие се включиха представители на Министерството на образованието и науката, Българския форум на бизнес лидерите, експерти - обучители от двете компании и други партньори на сдружението.
Александра Мирчева, мениджър „Проекти в сдружение „Образование България 2030”, отбеляза, че именно взаимодействието между експертни граждански организации, отговорни бизнес компании и институции допринася за успеха на академията. Сдружението ще работи за това този формат да бъде припознат като възможност за всички директори да развиват своите мениджърски умения в рамките на програми и политики на Министерство на образованието и науката.
Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите, заяви, че бизнесът подкрепя реализирането на академията не само с финансов ресурс, но и с експертизата на опитни мениджъри. Той обяви, че и тази година Годишнен благотворителен бал на Български форум на бизнес лидерите ще набира средства за второто издание на академията.
Директорите, които участваха в академията, също споделиха своите впечатления за обучителната програма. Те изразиха увереност, че придобитите умения ще подпомогнат по-
ефективната им работа и ще допринесат за по-качествено образование. 
Организаторите от Образование България 2030” започват планирането на второто издание на Мениджърска академия за училищни директори”.



Няма коментари:

Публикуване на коментар