Translate

четвъртък, 9 януари 2020 г.

Безплатни ултразвукови изследвания за рискови новородени в отделението по Неонатология на Болница Токуда


Прегледите /всяка последна събота на месеца/ са предназначени за недоносени деца до 1-год. възраст и за рискови деца, родени на термин до 6-месечна възраст

Отделението по Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда възобновява програмата за безплатен ултразвуков скрининг на новородени.
Ехография на нервна система /трансфонтанелна ехография/ и на коремни органи са включените изследвания, които ще бъдат провеждани всяка последна събота на месеца. Първата дата е 25 януари 2020г. Прегледите са предназначени за недоносени деца до 1-год. възраст и за рискови деца /след усложнено раждане, претърпели интензивно лечение/, родени на термин до 6-месечна възраст.
Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 4000, *5544 или 02/403 4928.
“Превантивната програма има за цел да обхване повече преждевременно родени деца и такива, за които се е наложило интензивно лечение. Тя включва изследвания за най-честите усложнения, които развиват тези деца в областта на централната нервна система и отделителната система. Недоносените бебета имат най-голяма необходимост от редовно проследяване, защото много от тези късни усложнения, които те развиват, могат да бъдат успешно лекувани, когато са установени навреме.”, споделя д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Трансфонтанелната ехография е напълно безвреден неинвазивен метод, който може да даде ценна информация за състоянието на централната нервна система, развитието на мозъка  - отсъствие или наличие на патологични проблеми като отоци, кръвоизливи и други аномалии и отклонения. Чрез ехографията на коремни органи се установява състоянието и развитието на вътрешните органи на бебето, като най-често срещаните проблеми засягат бъбреците и отделителната система. Препоръчително е ултразвуковите изследвания да бъдат извършени
Екипът на отделението по Неонатология
до 6 месеца за деца, родени на термин и до 1 година за недоносени бебета.
Кампанията за безплатни ултразвукови изследвания на най-малките е традиция в Болница Токуда като периодично се подновява. Датите за провеждане на прегледите в първите месеци на годината са 25 януари и 29 февруари 2020 г. Не са необходими направления, но се препоръчва родителите да носят със себе си епикризи от предишни лечения и налична медицинска документация. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар