Translate

четвъртък, 9 януари 2020 г.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подобрява живота на децата в три български училища с помощта на нов пикник кът, кабинет по готварство и класна стая на открито


Училищата от с. Марково , гр. София и с. Белозем/ победители в миналогодишния конкурс на инициативата/ насърчават активния начин на живот и балансираното хранене у учениците си

с.Марково
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Марково, 40 СУ „Луи Пастьор“, гр. София и ОУ „Гео Милев“, с. Белозем подариха на своите възпитаници модернизирана училищна база с помощта на програмата „Нестле за по-здрави деца“. Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на компанията за насърчаване на балансираното хранене и двигателната активност сред българските деца. В началото на 2019г учебните заведения премериха сили на финалната церемония с общо 20 класирани училища от цялата страна. Благодарение на своите постижения в програмата и високите оценки от страна на журито, те получиха парична награда, с която вече подобряват средата в училищата и насърчават балансираното хранене и двигателната активност сред децата.
2020 година посрещна възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Марково /Пловдив/ с нова пикник зона, която прави училището им по-уютно и привлекателно. Съоръжението бързо се превръща в любимо място за децата и те се забавляват там и през свободното си време. То подобрява комуникацията между тях и служи за пространство, в което могат да се извършват образователни и развлекателни дейности на открито. Редица активности свързани със здравословното хранене, като инициативата „Мама готви най-добре“, са част от програмата на училището и се осъществяват в пикник зоната. Пространството има и образователна цел и при хубаво време децата се радват на изнесени уроци на чист въздух.
Софийското основно училище „Луи Пастьор“ пък направи подарък на своите ученици като подобри кабинета им по готварство. Така учебното заведение цели да създаде позитивни хранителна култура и да мотивира децата към разнообразно и питателно хранене. За учениците бе организирано и кулинарно състезание, по време на което те демонстрираха готварските си таланти и разбраха повече за това как могат лесно и забавно да създадат свое здравословно меню.
В ОУ „Гео Милев“, с. Белозем /Пловдив/ изненадаха учениците си с класна стая на открито. Дворът на училището вече е по-атрактивен и децата могат да опознават света чрез книги на чист въздух. Новият учебен кът разнообразява училищната среда и служи за място за отдих, който подобрява цялостно живота на децата в училище. С изграждането на откритата класна стая учебното заведение цели да повиши интереса на децата към по-здравословно всекидневие.
На специални награди се радваха и учениците от НУ „Петко Р. Славейков“, гр. Пловдив и НУ „Христо Ботев“, гр. Първомай. Именитият шеф Жоро Иванов проведе кулинарна консултация с децата от Пловдив, а олимпийската шампионка Тереза Маринова организира специален ден на спорта в училището в гр. Първомай.
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ е част от ангажимента на Нестле за насърчаване на
с.Марково
балансираното хранене и двигателната активност в училищата и детските градини през цялата година. Чрез нея компания цели да спомогне българските деца да растат здрави и щастливи. Инициативата се разширява успешно и успява да достигне до близо 21 000 деца в страната. До момента 188 училища и детски градини са част от общността, а записванията във втория ѝ етап са отворени до 15.03.2020. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк:
https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Няма коментари:

Публикуване на коментар