Translate

вторник, 7 януари 2020 г.

Издателство „Милениум“ с изящно издание отбелязва 70-год. от смъртта на Елин Пелин


На пазара вече е книгата „Избрано“, която представя както едни от най-обичаните, така и непознати произведения на един от класиците на българската литература.
Елин Пелин /1877-1949/ е сред най-любимите писатели на нашия народ – истински майстор на късия разказ и „художник на българското село“. Хората заемат централно място в творчеството му – не силните на деня и не онези, които чертаят хода на историята, а народът, обикновените селяни и граждани, простосмъртните мъже и жени, които с честния си труд обезпечават просперитета на нацията.
Произведенията на Елин Пелин са кратки и характерни, изобилстват от запомнящи се образи и случки, преливат от цялата гама емоции, които съпътстват живота ни, и редуват в един омаен калейдоскоп радост и мъка, грях и святост, празник и делник.
В премиерния сборник са събрани най-знаковите творби, излезли изпод перото на Димитър Иванов Стоянов, както е истинското име на Елин Пелин. Освен повестта „Гераците“ и цикъла „Под манастирската лоза“, задължително изучавани в училище, томчето включва целия спектър от изящни разкази, стихове и стихове в проза, с които е закърмен всеки родолюбец. За първи път от 110 години насам излиза и книгата „Пепел от цигарите ми“, една от най-ранните творби на Елин Пелин, която още веднъж доказва мощния му белетристичен талант.
Изданието е илюстрирано с авторските рисунки на художника Ян Новаков. Полиграфичният шедьовър, задължителен за всяка семейна библиотека, вече може да се намери в добрите книжарници, както и във фирмената книжарница „Милениум“ на столичната улица „Шишман“ 18, на сайта на издателството www.milleniumbg.eu и на тел. 02/879 40 06.

Няма коментари:

Публикуване на коментар