Translate

петък, 20 септември 2019 г.

Разтърсваща саможертва и отдаденост в премиерния сериал „Дъщеря ми“ по DIEMA FAMILY


Гледайте началото на вълнуващата поредица на 26 септември

Тази есен ефирът на DIEMA FAMILY ще предложи ново разтърсващо изживяване с премиерния турски сериал „Дъщеря ми“. Първи епизод на завладяващия разказ ще се излъчи на 26 септември, четвъртък, от 22.30 ч. С него зрителите ще проследят живота на малката Йойкю и опитите й да постигне съкровеното желание на всяко едно дете – да има истинско семейство. Трогателния и вълнуващ път към сбъдването на тази мечта ще могат да проследят всяка делнична вечер по DIEMA FAMILY.
Йойкю е умно 8-годишно момиченце, отглеждано от леля си. Един ден тя я изоставя, като й завещава само лист с адреса на Демир – бащата, когото Йойкю никога не е срещала. Демир е дребен мошеник, който няма представа, че бившата му приятелка е бременна, когато се разделят. Тя оставя бебето на сестра си, а сега сестрата прехвърля детето на Демир. Но преди всичко Йойкю трябва да го убеди, че му е дъщеря.
Съдбата помага, когато Демир е арестуван и съдията го пуска, за да се грижи за дъщеря си. Междувременно той се влюбва в Джандан – красива ветеринарка, която попада в орбитата на семейството. Тя се справя с живота сама и винаги е готова да отстоява принципите си, но е чувствителна и ранима. Малката Йойкю носи тайна, която ще промени всичко за трима им, а Демир ще трябва да води невероятна борба, за да спаси най-ценното в живота си.
Звездата на премиерния сериал „Дъщеря ми“ е Берен Гьокйълдъз, която още на четири години получава първата си роля в „Семейството на мъжа ми“, а по-късно взима участие в други четири поредици и получава две главни роли в игрални филми. Талантът ѝ пред камерата е отличен с четири награди за най-добър актьор дете. В новия епизодичен разказ участват още двама известни турски актьори - Буура Гюлсой, когото българските зрители познават от „Север Юг“ и „Пепел от рози“, както и пленителната Лейла Лидия Тугутлу, чиято звезда изгрява през 2008 г. с приза Мис Турция.
След осемгодишна раздяла, един баща и една дъщеря ще създадат необикновено семейство. Не пропускайте тяхната история в премиерния сериал „Дъщеря ми“.

FOX - Всичко е под контрол - сезон 3


От 25 септември, понеделник – петък от 19:00 часа
Премиера за България

Този комедиен сериал с участието на носителя на "Златен глобус" Мат ЛеБланк проследява неволите на Адам, старомоден мъж, изправен пред предизвикателствата на родителския живот, брака и семейството.
След сериозни проблеми в работата, съпругата на Адам, Анди, предлага да започнат бизнес с ремонт и препродажба на имоти заедно с нейния нищо неподозиращ брат Дон и тяхната дружка Лоуел. Насред всичко това, Адам ще трябва да се справя с трите си деца, властната си снаха Марси и вечно даващия лоши съвети баща Джо. С подкрепата на Анди, Адам поема юздите на семейството, въвежда ред и дисциплина и разбира, че ще се справи с това начинание.
Участват:
Мат ЛеБланк като Адам Бърнс;
Лиза Снайдер като Анди Бърнс;
Кевин Нийлън като Дон Бърнс.

Няма да има недостиг на противогрипни ваксини за лицата над 65 годишна възраст


Увериха от МЗ* и припомниха, че заради ниския имунизационен обхват у нас, са разработили Национална програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 г., чиято целева група са най-уязвимите – а именно лицата, навършили 65 г.
Целта за първата година от влизане в действие на Програмата е да се постигне 10 % имунизационен обхват, който да се повишава плавно всяка следваща година от действието й, като през 2022 г. той трябва да бъде - 25%.
Принципът, по който ще се поставят ваксини, ще бъде заложен в Указание за реда за предписване, отпускане, отчитане и заплащане на ваксините срещу сезонен грип, осигурявани по Националната програма, изготвено от МЗ и НЗОК. След влизането му в сила личните лекари ще могат да заявяват количества ваксини за лица от пациентската си листа, отговарящи на критериите. Съгласно проекта на Указанието срокът за извършване на имунизациите обхваща периода от 1 октомври до 31 декември т. г., допълват от МЗ.
Имунизацията срещу сезонен грип е особено важна за хората в напреднала възраст, при които тежкото протичане и усложнения намаляват до 60%, а смъртните случаи с 80%.
Имунизацията срещу грип е включена като препоръчителна сред имунизациите в България. Обхватът на грипните ваксини е твърде нисък у нас, като за периода 2013-2017 г. средно той е само 2,4 на 100 души. 
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви по bTV, че едва между 2 и 3 процента от хората в страната се имунизират срещу грип. Той съобщи:
-Опитвайки се да преценим какъв ще е интересът към тази ваксина, сме увеличили бройката на безплатните ваксини за пенсионери тройно и четворно. Ваксинацията се прави при личния лекар, който познава най-добре състоянието на пациентите си. Имаме готовност, ако интересът е голям.
Доц. Кунчев показа във фейсбук колаж, на който той е представен като ловеца на вампири Блейд, а двамата му помощници са доц. Мангъров и проф. Тодор Кантарджиев. Колажът е вариант на филмовия плакат на „Блейд Тринити“ и е озаглавен „На лов за антиваксъри“. 
Авторът е неизвестен, но произведението ми харесва и е признание, заяви той.

  --------
*МЗ ще се мести в нова сграда, която ще се намира на бул. „Цариградско шосе“, реши правителството, което предоставя на Административен съд - София област и на Върховния административен съд имотите на на бул. „Стамболийски“ № 39 и на пл. „Света Неделя“ № 5, досега ползвани/стопанисвани от МЗ.
Новата сграда ще бъде изградена в срок от 21 месеца от страна на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД.