Translate

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Един от големите хитове на Киномания 2018 – „Те” на Паоло Сорентино - тръгна в арткината в София, Пловдив и Варна


Скандалният хит на италианския киномайстор Паоло Сорентино - „Те” - може да бъде видян по арткината в София Пловдив и Варна от 11 януари тази година.
Филмът, разкриващ противоречивата личност на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, имаше само една прожекция в рамките на изминалата вече Киномания, където беше представен пред препълнената зала 1 на НДК.
Всеки, който е пропуснал да види „Те”, може да го стори в кино „Люмиер Лидл”, Дом на киното, Одеон и Г8 в София, както и във Фeстивален и конгресен център – Варна и „Лъки Синема” в Пловдив. Разпространител е Националният дворец на културата, а филмът достига до зрителите с подкрепата на Италианския културен институт.
Сорентино (който последно демонстрира таланта си с нашумелия сериал „Младият папа”) споделя, че се интересува по-скоро от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек.
Актьорът Тони Сервило (познат от прекрасния „Великата красота”, за който Сорентино печели „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм) брилянтно се превъплъщава в ролята на италианския политик, а бившата жена на Берлускони, за която той е женен повече от 20 години, се играе от популярната актриса Елена София Ричи.
„Те” се фокусира не само върху Берлускони, но и върху най-приближените му хора, а основният период, в който се развива действието е между 2006 и 2010 г., когато бившият министър-председател се разделя със съпругата си Вероника Ларио и организира безкрайни купони с млади момичета.
Може да гледате „Те” в кино Люмиер Лидл на следните дати:
11 януари (петък), 19:00 часа
13 януари (неделя), 19:00 часа
14 януари (понеделник), 19:00 часа
15 януари (вторник), 19:00 часа
16 янури (сряда), 19:00 часа