Translate

неделя, 22 декември 2019 г.

Темата на NOVA“ със специални празнични издания


Гледайте „Първата Коледа“ на 22 декември, „Историята на Рождество“ на Бъдни вечер и „Писмо до Дядо Коледа“ на 25 декември, след централната емисия новини

По време на едни от най-светлите семейни празници, в специални издания на „Темата на NOVA”, журналистите Ани Салич, Николай Дойнов и Николай Василковски ще разкажат три вълнуващи истории, посветени на Коледа. Истории за новия живот, за вярата, за надеждата и за чудесата.
Първата от поредицата истории в „Темата на NOVA” ще разкажат Ани Салич и операторът Росен Илиев. „Първата Коледа“ разкрива значението на раждането като велика надежда за нов живот и проследява съдбите на няколко жени, които очакват раждането на своите деца около Коледа. Едни от тях в България, други - в лондонската болница Линдоуинг, където работят български акушерки и където кралски особи са проплакали за първи път. Какви са предизвикателствата, пред които се изправят родителите у нас и във Великобритания?
На Бъдни вечер Николай Дойнов и Росен Илиев се отправят към Витлеем и Назарет, за да върнат зрителите към историята поставила началото на християнството и новото летоброене. Там, където библейското събитие се преплита с легенди за хора, места и събития. Какво носи на хората Рождеството и живота на Христос? Надежда за по-добър живот, чувство за подкрепа или морал? Зрителите ще разберат в „История за Рождеството“ на 24 декември.
На Коледа Николай Василковски се среща не с кого да е, а със самия Дядо Коледа. От сърцето на Лапландия, от снежните гори отвъд Полярния кръг, авторът на „Писмо до Дядо Коледа“ ще разкаже за щедрия старец и чудесата, които в края на всяка година започват от малкото Финландско градче Рованиеми. Ники Василковски се впуска в едно магическо пътуване към родината на Дядо Коледа на 25 декември, от 19.20 ч. в „Темата на NOVA”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар