Translate

четвъртък, 19 декември 2019 г.

Телевизорите на LG са първите да надминат официалната дефиниция за 8K ULTRA HD телевизори


Истински 8K 2020 LG SIGNATURE OLED и LG NanoCell телевизори предоставят реалистично изживяване пред малкия екран

LG обяви, че техните телевизори са първите в света, които надвишават строгите изисквания, установени от Асоциацията на потребителските технологии за определяне на новото поколение 8K Ultra HD продукти и услуги, предоставящи четири пъти повече детайли от 4K телевизия и 16 пъти повече от HDTV.


Официалното промишлено наименование 8K Ultra HD и лого е разработено от CTA, за да се определи ясна дефиниция за търговците на дребно и потребителите, за да се помогне по-добре да се идентифицират продукти, които отговарят на основните 8K Ultra HD изисквания. Real 8K телевизорите на LG, които ще дебютират на CES 2020, са първите, които надвишават специфичните изисквания на CTA, включително тези, свързани с разделителна способност, висок динамичен диапазон, увеличаване на мащаба, дълбочина на бита и методология на измерване.
CTA основава своето 8K на границата, определена от Международния комитет за метрологията на дисплея. Насоките за измерване, основани на контрастната модулация /CM/, посочват, че разделителната способност трябва да отговаря на 50-процентов минимален праг на CM, заедно с най-малко 33 милиона активни пиксела, за да може да се класира като 8K UHD. Други отраслови органи за определяне на стандарти, като Международната организация за стандартизация, също използват контрастна модулация като отраслов показател.
От януари 2020 г. всеки LG 8K телевизор ще показва логото на CTA 8K UHD. Новите модели през 2020 г. се основават на лидерската позиция на LG като единствения производител, предлагащ истински 8K телевизори в две категории - OLED /LG SIGNATURE OLED 8K/ и LCD /LG 8K NanoCell TV/ - всички те доставят CM стойности в обхвата от 90 процента, докато някои други модели в бранша остават в ниските двуцифрени числа.

Тестове от трети страни от Световната организация за тестване и сертифициране на продукти Intertek показаха, че 75-инчовият LG NanoCell 8K телевизор далеч надминава изискването за измерване на CM, зададено от ICDM, като устройството връща внушителните 90% CM хоризонтално и 91% CM вертикално. Друга водеща международна компания за тестване VDE /Verband Deutscher Elektrotechniker/ отчете почти идентични резултати от СМ.
„CTA е органът за индустрията на потребителските технологии и използването на логото на CTA 8K UHD на LG предава ясно съобщение за потребителите, че истинският 8K телевизор от LG ще предостави изживяването, което очакват. Телевизорът на LG 8K ще постави нов стандарт за телевизионната индустрия“, каза Нам Хо-джун, старши вицепрезидент на Научноизследователска и развойна дейност в компанията за домашно забавление на LG.

Няма коментари:

Публикуване на коментар