Translate

неделя, 1 декември 2019 г.

Български инженер в Google сподели знания с Мусала Софт


Български инженер, ключов играч в Angular екипа на гиганта Google, сподели знания и опит в семинар на Мусала Софт.
Минко Гечев гостува в офиса на Мусала Софт като част от нейната програма„Meet the Masters“. Тя дава възможност на служителите на компанията да говорят лице в лице със световно признати специалисти в софтуерната индустрия. Като част от програмата, лекции в Мусала Софт вече са имали Питър Кринс, Скот Ву, Анхел Мединила, Себастиан Дашнер и Даниел Хюлм.
Темата на Минко  беше „Предвиждане за предварително зареждане в уеб“, в която обсъди важността на скоростта, с която приложенията зареждат, и предизвикателствата, което това носи.
„Скорошно проучване показа, че да чакаш бавно приложение да се зареди е толкова стресиращо, колкото да гледаш филм на ужасите. С предварителното зареждане, докато потребителят още е на началната страница, можем да започнем зареждане на елементи, от страниците, които е вероятно потребителят да посети след това. После можем да ги запазим в кеш паметта, така че когато потребителят отиде на дадена страница, можем да заредим ресурсите по-бързо. Но това крие някои рискове като голямата консумация на трафик – ако сме прекалено агресивни, можем да свалим прекалено много елементи, които потребителят може и да не използва, или пък никога да не се зареди предварително правилният ресурс. Предвиждането на предварително зареждане цели да разреши този проблем. С него използваме обратна връзка от приложенията и категоризираме отделните връзки на страницата в зависимост от това колко вероятно е да те да са следващите необходими“, каза Минко в част от лекцията си.
Във втората част от срещата си, инженерът на Google дискутира с експертите от Мусала Софт платформата Angular. Той работи по частта от нея, която събира обратна връзка от потребителите и я анализира в централата на компанията, за да може услугата да бъде подобрена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар