Translate

понеделник, 2 декември 2019 г.

Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie


„Нованайт“ бе отличена със златна награда за най-ефективна маркетингова кампания в категорията „Стоки“ в тазгодишното издание на престижните награди Effie -  международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Вече почти 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година.
„Нованайт“ грабна приза след като до финала бяха допуснати шест компании от сферата на бързооборотните стоки.
„Добре планираната и реализирана маркетингова стратегия само за година нареди „Нованайт“  в Топ 3 по продажби в стойност в категорията „Сънотворни и успокоителни“ /международната класификация на фармацевтичните продукти/, а в подкатегорията „Сънотворни“ е на 1-во място. Това се случи на силно фрагментиран пазар в конкуренцията на над 115 бранда, повечето от които съществуват с няколко разновидности и то на по-ниска цена. Заложихме на широк микс от комуникационни канали – телевизия, външна реклама, дигитална кампания, реклама в аптеките, PR, и доброто планиране на активностите в комбинация с точните послания дадоха този отличен резултат. Но най-голямото признание е факта, че спечелихме доверието и признанието на фармацевтите и на нашите потребители.“, коментира Валентина Белчева, Маркетинг мениджър „Продукти без рецепта“ на Sanofi за Югоизточна и Централна Европа.
Това не  е първото отличие на продукта за сън Нованайт за тази година. Нованайт беше гласуван от потребителите за продукт на годината в категорията „Хранителна добавка за сън“ в класацията „Voted Product of the Year“ 2019 и е единствената хранителна добавка с награда от Съюза на българските фармацевти в категорията си.
Нованайт спечели и признанието на Българската асоциация на рекламодателите, взимайки голямата награда за „Най-успешна лансираща кампания в България 2019“ в конкуренция с FMCG, телекоми, автомобили, банки и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар