Translate

петък, 13 декември 2019 г.

Камерен оркестър Cameristi della Scala открива 33-тото издание на новогодишен музикален фестивал


На 15 декември в зала 1 ще звучат популярни творби от италиански композитори

„Музиката е енергия“ – това е мотото на 33-тото издание на Новогодишен музикален фестивал, който тази година обединява в програмата си най-значимите имена на съвременното изпълнителско изкуство с млади таланти.
Международният музикалният фестивал ще бъде открит на 15 декември от 20:00 часа с концерт на Cameristi della Scala – един от двата камерни оркестъра на прочутия театър Ла Скала Милано – формация, популярна с многобройните си турнета на всички континенти. В зала 1 на НДК ще звучат популярни творби от италиански композитори под заглавие „Италия – музиката е любов“.
Камерният оркестър Cameristi della Scala изнася концерти в най-престижните театри и концертни зали по целия свят. Сред тях е Залата на Организацията на обединените нации и Карнеги хол в Ню Йорк, Централата на ЮНЕСКО и зала Гаво в Париж, Оперният театър във Варшава, зала „Чайковски” в Москва и много други.
Репертоарът на оркестъра включва основните композиции за камерни оркестри от барока до днес, включително със специално внимание към по-малко известни италиански инструментални творби от 19-ти век.
Дългогодишната постоянна работа с най-големите диригенти от международната сцена, от Рикардо Мути до Даниел Баренбойм, имат основна роля и допринасят за оформянето на звука на Cameristi della Scala и определя техния характерен тембър и фразировка, което допринася за индивидуалния облик на ансамбъла и неговата уникалност на фона на италианските камерни оркестри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар