Translate

неделя, 22 декември 2019 г.

НС е домакин на първата от поредицата изложби „Добрата дума лекува“


БЛС, с любезното домакинство на НС, представи първата от поредицата изложби под надслов “Добрата дума лекува” - част от Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. Изложбата бе открита от Цвета Караянчева, председател на НС. Тя съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи.
На откриването присъстваха ръководството на БЛС, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, зам. министър д-р Бойко Пенков, депутати, лекари и пациенти, които са част от вълнуващите истории, включени изложбата. В навечерието на Рождество председателят на Народното събрание отправи пожелание към всички лекари за повече позитивизъм и винаги да срещат благодарност, защото я заслужават. Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров заяви, че в БЛС са получени стотици снимки, като включените в изложбата са подбрани по два критерия - послание и качество на снимката.
”За първи път от много време спонтанно се усмихвам. Имаше много призиви от колеги да бъдем твърди и да не залагаме на добрата дума. Оказа се, че когато призовеш хората да споделят това, което са преживели със своя лечител е нещо много по-силно, то носи удовлетворение, радост и надежда на всеки, който е потърсил или е избрал да бъде лекар“, добави той. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази увереност, че специалистите в сектора ще продължат да дават всичко от себе си в името на здравето на българските граждани. Той обяви категоричната си позиция срещу проявите на агресия над медицински работници и потвърди силната ангажираност на институциите да продължат да работят още по-активно за разрешаването на този проблем.
Изложбата „Добрата дума лекува“ може да бъде видяна в централното фоайе на НС до края на годината. Кампанията ще продължи и през следващата година. Предстои фотосите да гостуват на различни болници в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар