Translate

четвъртък, 5 декември 2019 г.

УНИЦЕФ стартира инициатива за набиране на средства за три ключови области, в които подкрепя децата


Посланието на кампанията е: „Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска“. Инициативата е подкрепена от актьорите Юлиан Вергов и Радина Думанян. Областите на работа на Детския фонд на ООН, за които се набират средства са: Ранно детско развитие, Приобщаващо образование и Осигуряване на безопасна учебна среда

Като част от своята дългосрочна програма за редовно дарителство, УНИЦЕФ стартира инициатива за набиране на средства за три ключови области, в които подкрепя децата в България: Ранно детско развитие, Приобщаващо образование и Осигуряване на безопасна учебна среда. Основното послание на кампанията е: „Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска“.
Д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България, сподели:
-Вярвам, че всеки един може да допринесе за промяна на живота на най-уязвимите деца. УНИЦЕФ работи, за да може всички те да се радват на своите права и да развият пълния си потенциал. Най-ефективният начин за устойчива подкрепа на работата на Детския фонд на ООН е чрез редовни месечни дарения. Няма такова нещо като „малко“ дарение, защото когато се съберат усилията на всеки един от нас заедно можем да постигнем много!.
„Децата имат голямо въображение и често си измислят приятели и закрилници, но е важно да имат истински. Ако мога да помогна дори на едно дете да получи шанс за по-добро бъдеще, ще бъда щастлив! Подкрепете програмата на УНИЦЕФ и станете БЛАГОДЕТЕЛ на децата в нужда“, призова  Вергов.
Радина Думанян, сподели:
-Децата намират начини да се приспособят и да се справят и с най-тежките ситуации. Въображаемите приятели са един от тях, но те не са достатъчни. Да погледнем към нашето бъдеще - към децата и да им помогнем по пътя на израстване.
До момента над 1500 родители на малки деца от 50 различни населени места, включително родители на деца с увреждания, са получили подкрепа за позитивно родителство чрез програмата „Да пораснем заедно“ – Работилници за родители; 12 400 – родители и грижещи се за 15 000 деца до 3 години /70% от всички деца на тази възраст в региона на Шумен и Сливен/, са получили подкрепа от специалисти по ранно детско развитие и е създаден специален уебсайт с полезна информация за родители - www.roditel.unicef.bg
С подкрепата на УНИЦЕФ, партньорите и Благодетелите, в рамките на проекта „Заедно от детската градина“ 35 детски градини в София, Шумен, Сливен, Монтана вече са направили първите си стъпки към по-добро и качествено предучилищно образование за деца със специални потребности; над 5000 деца са получили подкрепа и ежедневен достъп до психолог и логопед; повече от 500 учители, помощници на учителите и 72 специалисти са участвали в специализирани обучения в областта на приобщаващото образование, а 960 деца са преминали скрининг тест за образователни затруднения, благодарение на които се осъществява ранна идентификация на техните специфични нужди от подкрепа.
УНИЦЕФ разработва пилотна програма, съвместно с Министерството на образованието, чиято цел е превенция на насилието в училище. Вече е стартирал процесът за избор на училищата, които ще се включат в програмата. За следващите две години, се предвижда: 3 500 деца да получат подкрепа; 300 деца да бъдат обучени да предоставят подкрепа на своите съученици; 300 учители и други специалисти да бъдат обучени да прилагат социално-емоционални обучителни програми, да работят по-ефективно с родителите, да прилагат подходи за мирно разрешаване на конфликти; 3500 родители да участват в родителско-учителски клубове и да получат подкрепа по време на семинари за родителски умения.
Всеки желаещ може да се присъедини към Благодетелите на УНИЦЕФ с автоматични месечни дарения от 5 лева през мобилния си телефон, като изпрати SMS с текст 5 към номер 1021. Дарителят запазва пълен контрол върху даренията си и има възможност да смени сумата или да прекрати да дарява по всяко време, като изпрати безплатен SMS с буква S или STOP на 1021.
Дарения могат да се правят и онлайн – dari.unicef.bg.
Инициативата е подкрепена от Нова Броудкастинг груп, Нетинфо, Информационна агенция Фокус, Радио Фокус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар