Translate

неделя, 22 декември 2019 г.

Кордеел България и Орбико България поставиха началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплекс


На официална церемония бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“. Планираната инвестиция на Кордеел Груп възлиза на 52 млн. лв. и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура. Проектът е от типа „Built to Suit and lease“ и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател - Орбико България – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места. Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.
„Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар“, сподели Владимир Андреев, управляващ директор на Кордеел България.
Събитието уважиха Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия и Н. Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас, Дирк Кордеел, председател на Съвета на директорите на фамилната компания Кордеел и членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич - председател на Съвета на директорите на Орбико България и представители на българския мениджмънт на дружеството.
„Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще  икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече.“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас.
В символичната „първа копка“ взе участие зам. министър-председателят - Томислав Дончев, който сподели, че…“когато говорим за инвестиции, обичайно се фокусираме в числата, те разбира се са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика."
„Този логистичен център е най-големият за Орбико Груп и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия“, заяви Бранко Роглич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар