Translate

събота, 14 декември 2019 г.

Кока-Кола Хеленик стартира безплатни курсове по италиански, чешки и полски езици


Компанията откри официално второто издание на езиковата си програма

В централния офис на Кока-Кола Хеленик - София бе дадено началото на второто издание на професионалната езикова програма, чиято цел е да даде възможност на професионалисти и студенти / не служители на компанията/ да подобрят знанията си по италиански, чешки и полски. Участието им в нея не е обвързано със стартиране на кариера в Кока-Кола Хеленик, но стремежът е те да се чувстват уверени и достатъчно подготвени да използват езиците в работната си среда.
Програмата бе реализирана за първи път миналата година с академия по италиански език – Scuola di Italiano. Поради засиления интерес и изискванията на пазара, тази година обхватът й е разширен с още два курса – чешки Čeština pro mírně pokročilé и полски Razem po polsku. Тези курсове са част от дългогодишния ангажимент на компанията за развитие на работната ръка и подпомагане на икономиката у нас.
„Като социално-отговорна компания ние в Кока-Кола Хеленик осъзнаваме отговорността си към развитието на работната сила и икономиката в България. Наша мисия е да подкрепяме личностното и професионалното усъвършенстване на хората в страната, като създаваме допълнителни възможности за тях, за да могат те да се чувстват още по-подготвени за пазара на труда. Вярваме, че след завършване на академията участниците ще се чувстват по-уверени в езиковите си компетенции и ще работят още по-свободно с езика“, сподели Мирослава Маркова, мениджър Човешки ресурси в Центъра за споделени услуги на компанията.
Курсовете ще се провеждат два пъти седмично във вечерните часове или през уикенда, като това ще даде възможност на участниците да съвместяват езиковото си обучение с работа или следване в университет. Обучението се състои от 180-часова интензивна програма, която ще се проведе в рамките на 30 седмици. Курсистите са избрани след предварителен подбор и тест, изготвен от представители на компанията и преподавателите по съответните езици.
Към момента в България Кока-Кола Хеленик предоставя възможността на над 1750 души да се развиват в разнообразни кариерни направления и да трупат професионален опит и знания както в страната, така и в чужбина. Сред специалистите в компанията е голям броят и на тези, които развиват успешно кариерата си именно благодарение на владеенето на поне един чужд език.


Няма коментари:

Публикуване на коментар