Translate

петък, 13 декември 2019 г.

Женски хор „Ваня Монева“ ще отбележи 25 години с концерт със специалното участие на Мария Илиева


Един от най-популярните български фолклорни хорове – Женски хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева ще отбележи 25 години от своето създаване с един различен концерт на 14 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл, който е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал.
Специален гост на събитието ще бъде Мария Илиева, която ще вземе участие във фолклорната част на концерта и ще изпълни песни на композитора Филип Кутев.
Публиката ще чуе знакови за състава песни и премиерни изпълнения.
Диригентът и основател на хора – Ваня Монева споделя, че за 25 години всички в състава са натрупали голям опит. „Талантът е даден на всеки, за да бъде той проводник на публиката. Имаш го – трябва да се трудиш, да го развиваш, за да подаряваш изкуството, което правиш на хората“, казва още диригентката.
Стиловете, в които хорът твори, включват фолклорни обработки, църковна музика, съвременни джаз и поп проекти, кантатно-ораториална музика, филмови и театрални продукции.
През 2018 година хор „Ваня Монева”, заедно със Софийска филхармония, участваха в официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в зала Бозар в Брюксел, Белгия. През същата година хор „Ваня Монева“ записва саундтрака към последния епизод на филма „Междузвездни войни“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар