Translate

четвъртък, 19 декември 2019 г.

Седмица на коледния дух в „Тази сутрин“ от 23 декември


Антон Хекимян посреща в студиото хората, които през 2019 промениха живота на другите

Екипът на най-гледания сутрешен блок в България ще представи на зрителите Седмица на коледния дух. От 23 до 27 декември Антон Хекимян ще посрещне в студиото на „Тази сутрин“ анонимните герои, които през 2019 промениха живота на хората около тях.
Зрителите на bTV ще си припомнят добротата и безкористните дела на пет непознати до тази година герои, сред които учителката Нина Серкова, която прави трейлъри на книги, за да направи четенето по-атрактивно за своите ученици. Доктор Мирослав Йорданов от Горна Оряховица, който 2 пъти върна към живота пациент в рамките на 2 часа, майсторът от Боянската църква Иван Близнаков, спасителят от нощния влак Петър Бонев и кметът – спасител от пожара в Бухово Тодор Димитров също ще гостуват в специалните коледни издания на „Тази сутрин“.
„С тази седмица подаряваме на зрителите и себе си възможност да се откъснем от злободневните и тежки теми и да си припомним доброто, което се случи през годината. Обещаваме и през 2020 да продължим да показваме в „Тази сутрин“ онези хора, чиито постъпки служат за пример и вдъхновение, защото променят живота на останалите,“ сподели водещият Антон Хекимян.
Седмицата на коледния дух идва броени дни след като екипът на „Тази сутрин“ бе отличен от Столична библиотека „за приобщаване на широката аудитория към книжовната памет на София и споделяне на общи духовни каузи“.
През последните години поредицата се превърна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ за пореден път осъществява позитивната инициатива, като насочва светлините на прожекторите към хората с кауза и непреходните житейски въпроси.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар