Translate

понеделник, 9 декември 2019 г.

Двама лекари от УМБАЛ „Софиямед“ получиха приза „Лекар на годината“ 2019г.-София


На официална церемония във Военния клуб в петък, двама водещи лекари от екипа на УМБАЛ „Софиямед“ бяха удостоени с призове за "Лекар на годината" 2019 във второто издание на годишните награди на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз.
Проф. Андрей Йотов, началник на Клиниката по Ортопедия и травматология в УМБАЛ „Софиямед“ получи отличието в категорията "Ментор". Наградата му бе връчена от Председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. 
За приза проф. Йотов сподели, че благодари на Софийската лекарска колегия и че за него е голямо признание да получи точно тази награда. „Радвам се за всички колеги, които са почерпили знания и умения при общуването с мен. Пожелавам успех на всички!“.
Доц. Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“  бе отличен в категорията "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники". Наградата му бе връчена от Еврокомисар Мария Габриел.
„Нашият труд получава оценка и признание от всички слоеве в обществото, но според мен най-истинската и обективна оценка, е тази на гилдията, на която благодаря. Благодаря и на моя екип, защото без екип не може да се направи това, което бихме искали“, коментира по време на церемонията доц.Георгиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар