Translate

петък, 13 декември 2019 г.

Имитаторът Андриан Асенов призова феновете на "България търси талант" да гласуват за най-добрия на финала тази неделя от 20:00 ч. по bTV


Имитаторът Андриян Асенов, който още с първата си поява в "България търси талант" заслужено спечели първия „златен бутон“ на Славена Вътова, в студиото на „Преди обед“, разказа как един незрящ човек се справя с предизвикателствата на ежедневието и развива дарбите си.
„Всичко беше много вълнуващо, в близките 2-3 седмици говорехме за това постоянно – и аз, и моите близки, приятели и роднини. Емоцията беше много голяма и по време на кастинга, и по време на излъчването. Това е незабравимо“, сподели той за емоцията на „България търси талант“. „Нищо не се е променило за мен освен това, че срещам много хора, много хора ми се радват, подкрепят ме. Срещат ме на улицата, снимат се с мен. Това е промяната. За мен „златният бутон“, който получих, е една стъпка напред", заяви Андриян.
„Живея самостоятелно, ходя на работа. Работя в националната потребителна кооперация към Съюза на слепите като продавач в online магазин. Част съм от трупата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Андриян сподели, че живее в комплекса на слепите и се старае да се справя сам, но не винаги успява. Често се налага да търси помощ и я намира в лицето на приятелите и колегите. Завършил е „Икономика на транспорта и енергетиката“ в УНСС като магистър, въпреки че е искал да изучава информатика и информационни технологии. Нееднократно се е сблъсквал със затруднението да си намери работа заради увреждането си. Според него, всяка позиция дава опит и показва дали човек може да се справи с нея, но трябва да получиш шанс да се докажеш.
„Започнах да имитирам гласове, когато бях на 10 години. Намерих касета на едни комик, който вече не е между живите - Весо Парцала. Започнах да слушам неговите вицове, започнах да имитирам неговите образи и си казах – „защо да не бъда актьор“, сподели Андриян. Оказва се, обаче, че в НАТФИЗ няма практиката да бъдат приемани студенти с увреждания. Участвал е и във формацията на „Театър на сенките“, заедно с колегите си от „България търси талант“ Николай Примов, Верка Стоянова и Бехи Мехмед, но не е усетил формата като свой. Пред Деси и Сашо той сподели, че иска публиката да чуе гласа му, да види движението му, въпреки ограниченията. И това се случва днес, благодарение на режисьора и директор на театър-лаборатория „Алма Алтер“ - Николай Георгиев, за което Андриян е много щастлив. Имитаторът покани зрителите на bTV да го гледат:
-На 15 декември от 20:00 часа в големият финал на „България търси талант“ по bTV;
-На 16 декември на сцената на „Алма Алтер“ в постановката „Красавицата и Звяра“;
-На 17 и 19 декември на сцената на „Алма Алтер“ на предпремиерата и премиерата на „Цар лъв“.
Андриян заяви, че ако спечели голямата награда на „България търси талант“, би искал да си купи собствено жилище, което да се превърне в дом. С гласа на Бойко Борисов той призова зрителите да участват в „изборите“ за победител в шоуто и пожела на най-добрия да спечели.
Феновете избраха да дадат втори шанс на Петър Байков в online гласуването „Спаси талант“. Той отива на финала на „България търси талант“ като последния, 12-ти финалист, който ще се бори за звездната титла и наградата от 50 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар