Translate

вторник, 5 ноември 2019 г.

Sanofi откри първия си завод с изцяло дигитализиран работен процес за производство на биотехнологични продукти


Фармацевтичният лидер Sanofi откри едно от първите съоръжения в света с изцяло дигитализиран интензивен работен процес за производство на биотехнологични продукти. Заводът се намира във Фреймингам, Масачузетс, като произведените в него биологични продукти ще са част от портфолиото на компанията в областта на редките болести, множествената склероза, онкологията и имунологията.
Новото съоръжение разполага с най-модерните технологии, които свързват производствения процес с научноизследователската програма на компанията.
Очаква се усъвършенстваният и изцяло дигитализиран производствен процес да позволи на Sanofi да постигне по-високи нива на продуктивност, гъвкавост и бързина, като съкрати времето, от разработване на нови молекули в лабораториите до производството на лекарства в завода. Това ще ускори пускането на нови лекарства на пазара и е изключително важно за пациентите, които се нуждаят от иновативните терапии. 
Откриването на новия завод е продължение на започналата трансформация в индустриалната политика на Sanofi. Тя е фокусирана върху терапиите, базирани на биологични вещества. Увеличаването на биофармацевтичните производствени мощности е ключов приоритет за развитието на компанията и нейната научноизследователска програма. Заводът във Фреймингaм е първият по рода си, но подобни дигитални трансформации започват да се прилагат и в други съоръжения на компанията в Торонто /Канада/, Сузано /Бразилия/, Уотърфорд /Ирландия/, Систерон /Франция/ и Гел /Белгия/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар