Translate

петък, 15 ноември 2019 г.

Беритба в зеленчукови градини, традициите в една шекерджийница и радостта в училище за социално слаби деца впечатляват Chef Андре Токев и Събин Ранков в „Ловци на храна”


В неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се включат в беритбата в зеленчукови градини на червени чушки. Кулинарите ще разберат повече за това как се обогатява почвата преди засаждането, какви процеси са необходими за получаването на качествен продукт и какви технологии се използват, за да стигне продукцията до крайния потребител в най-добрия си вид. Събин ще се впусне в събиране на пресни чери домати, патладжани и краставички, за да може Chef Токев да приготви апетитни отворени равиоли.
Журито на MasterChef и неговият верен помощник ще посетят семейна шекерджийница във Велико Търново, за да разберат как се предава традицията за производство на захарни петлета и бяло сладко. В столицата на Второто българско царство те ще посетят Беловодската чаршия, ще видят как се прави кадаиф и ще опитат прословутото кафе на пясък. Андре ще посети архитектурно-строителния шедьовър Хан Хаджи Николи – хотел, построен от Кольо Фичето през 1858 година. Историкът Катя ще разкаже за неговия градеж, за търговските практики от миналото, както и за произхода на прословутия търновски симид и празника на хляба.
„Ловците на храна“ ще посетят пансиона и училището за изкуства и занаяти за деца от социално слаби семейства „Димитър Екимов” в Русаля, Великотърновско. Те ще занесат вкусен есеннен подарък и ще зарадват малките с лютеница по домашна рецепта.  Двама актьори - Анимари Димитрова и Златко Златков, са взели присърце каузата и се грижат със собствени средства за образованието и развитието на над 20 деца. Те връщат към живот училищна сграда от ХIХ век, която работи с деца от предучилищна възраст до 7 клас. Радостта на малките и помощта на приятели, обаче, не са достатъчни за завършването на сградата и пълната функционалност на помещенията. Въпреки липсата на кухня, Chef Андре Токев ще научи децата да месят хляб, да точат, а на финала всички ще хапнат вкусни тикълници на скара.
Какво количество чушки могат да се наберат за ден, какъв е експлоатационният срок на
почвата за дадена култура и защо грижите за почвата са много повече, отколкото за зеленчуците? С какво се овкусява бялото сладко, на какво актьори учат своите възпитаници и от каква помощ имат нужда за каузата си, зрителите ще разберат в неделя в „Ловци на храна”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар