В неделя от 12:30 часа в
„Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се включат в
беритбата в зеленчукови градини на червени чушки. Кулинарите ще разберат повече
за това как се обогатява почвата преди засаждането, какви процеси са необходими
за получаването на качествен продукт и какви технологии се използват, за да
стигне продукцията до крайния потребител в най-добрия си вид. Събин ще се
впусне в събиране на пресни чери домати, патладжани и краставички, за да може Chef Токев да приготви апетитни отворени равиоли.
Журито на MasterChef и неговият верен помощник ще посетят семейна
шекерджийница във Велико Търново, за да разберат как се предава традицията за
производство на захарни петлета и бяло сладко. В столицата на Второто българско
царство те ще посетят Беловодската чаршия, ще видят как се прави кадаиф и ще
опитат прословутото кафе на пясък. Андре ще посети архитектурно-строителния
шедьовър Хан Хаджи Николи – хотел, построен от Кольо Фичето през 1858 година.
Историкът Катя ще разкаже за неговия градеж, за търговските практики от миналото,
както и за произхода на прословутия търновски симид и празника на хляба.
„Ловците на храна“ ще
посетят пансиона и училището за изкуства и занаяти за деца от социално слаби
семейства „Димитър Екимов” в Русаля, Великотърновско. Те ще занесат вкусен есеннен
подарък и ще зарадват малките с лютеница по домашна рецепта. Двама актьори - Анимари Димитрова и Златко
Златков, са взели присърце каузата и се грижат със собствени средства за образованието
и развитието на над 20 деца. Те връщат към живот училищна сграда от ХIХ век, която работи с деца от предучилищна
възраст до 7 клас. Радостта на малките и помощта на приятели, обаче, не са
достатъчни за завършването на сградата и пълната функционалност на помещенията.
Въпреки липсата на кухня, Chef Андре Токев ще научи децата да месят хляб, да
точат, а на финала всички ще хапнат вкусни тикълници на скара.
Какво количество чушки
могат да се наберат за ден, какъв е експлоатационният срок на
почвата за дадена култура
и защо грижите за почвата са много повече, отколкото за зеленчуците? С какво се
овкусява бялото сладко, на какво актьори учат своите възпитаници и от каква
помощ имат нужда за каузата си, зрителите ще разберат в неделя в „Ловци на
храна”.
Няма коментари:
Публикуване на коментар