Translate

неделя, 10 ноември 2019 г.

Най-добрите чернодробни хирурзи в света оперират на живо по време на форум във ВМА


От 13-15 ноември 2019 г. във Военномедицинска академия /ВМА/ ще се проведе VII-ми международен монотематичен курс за следдипломна квалификация „Мултидисциплинарен подход при лечението на чернодробните метастази от колоректален карцином”.
Форумът се осъществява с подкрепата на Българското хирургическо дружество и Българска асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози, а участие в него ще вземат едни от най-признатите имена в световната хирургия.
Макар и в световен мащаб проблемът с лечението на чернодробните метастази да е решен, в България все още има неяснота, голям брой пациенти се лекуват консервативно и не достигат до единственото радикално лечение – хирургичното.
Проф. Никола Владов
Целта ни е да покажем мястото на мултидисциплинарния подход при лечението на колоректалните метастази, като насочеността ще бъде в лапароскопското лечение, поясни професор Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и директор на курса.
В програмата са включени две операции на живо от операционните зали на клиниката, които бяха изцяло обновени, съгласно най-високите стандарти за извършване на подобен тип операции и в унисон с развитието на трансплантационната програма.
Интервенциите ще бъдат извършени от едни от най-добрите и водещи хирурзи в света – професор Оливие Собран /Франция/ и професор Ки-Хун Ким /Южна Корея/. Това са двамата водещи чернодробни хирурзи, които са в първата петица в световен мащаб по лапароскопска чернодробна хирургия и трансплантология, поясни още професор Владов. В лекционната част на програмата са включени водещи специалисти от цялата страна, както и редица чуждестранни специалисти - професор Зоран Милошевич /Сърбия/, професор Иринел Попеску /Румъния/ и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар