Translate

петък, 15 ноември 2019 г.

Кока-Кола ХБК България получи награда за устойчиво развитие, инвестиции и работни места от конкурса „Мистър и Мисис Икономика“


Кока-Кола ХБК България получи специално отличие от престижния конкурс „Мистър и Мисис Икономика“, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България“ /КРИБ/ и сп. Икономика. Наградата за устойчиво развитие, инвестиции и откриване на нови работи места идва няколко месеца след като компанията инвестира 40 млн. лв. в разширение на завода за безалкохолни напитки в Костинброд, което го превърна в регионален център за износ на продукция в Румъния, Сърбия и Гърция.
„За мен е голяма чест да приема тази престижна награда, която е висока оценка за приноса на Кока-Кола Хеленик към икономиката на България. Страната винаги е заемала специално място в семейството на Кока-Кола - именно тук преди 54 години продуктите на Кока-Кола за първи път стъпват на територията на Източна Европа. Преди 23 години пък открихме завода в Костинброд, в който до момента сме инвестирали над 200 млн. лева и той се превърна в истински европейски мега завод с най-модерните и енергийно-ефективни производствени линии на континента“, сподели Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България при приемането на наградата.
В момента в Системата на Кока Кола в България работят 2 800 души, а в световен мащаб компанията вече 5 години заема челна позиция в индекса на Дау Джоунс за устойчиво развитие в сектор „Напитки“.
Церемонията, на която присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министри, депутати, кметове и бизнеса в България, отличи най-добрите постижения на компаниите в България. Наградите "Мистър и Мисис Икономика" са най-престижните икономически отличия в България и се връчват от 29 години от списание "Икономика", а в последните 5 г. и от най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар