Translate

понеделник, 18 ноември 2019 г.

Димитър Маринов стартира академия за актьори в НДК


"За да си добър като Актьор, трябва да си по-добър като Човек!", казва българският актьор Димитър Маринов, който от години живее и работи в Америка. В началото на тази година той прослави България на червения килим на Оскарите като част от екипа на „Зелената книга”, отличен в категорията най-добър филм. В края на ноември в НДК Маринов ще открие Академия за актьори с интерес към кино, реклами и телевизия – Screen Acting Academy. Заниманията са в групи и ще се провеждат между 25 ноември и 6 декември 2019.
Академията е дългосрочен ексклузивен проект на Marinov Actors Studio, PV Management в сътрудничество с Националния дворец на културата.  В нея могат да участват всички с професионален опит, както и такива с интерес към актьорската професия, тийнейджъри и възрастни до 35 години.
„Аз идвам в България, за да споделя умения и опит, не да преподавам”, заявява Димитър Маринов. Целта на Академията е да сподели опита му от сцените и от екраните в Холивуд и да поощри младите актьори в следването на мечтите им. Очакванията на актьора са младите да се включват с талант и идеи, за да се родят артистични и професионални предизвикателства.
За да насърчи и провокира участниците, Маринов ще представи техники и похвати на Холивудската школа на Бернард Хилър и на Маринов Актърс Студио, съчетани с най-ценното от американската система на обучение за подготовка на актьори в киноиндустрията.
Освен многобройните си ангажименти като актьор, в момента Димитър Маринов е част от екипа на Актьорското студио на Бернард Хилър, смятано за най-високо ниво в Холивуд. Бернард Хилър е гуру във филмовите среди, който лично кани българина за главен асистент-преподавател в студиото си. Това е чест и професионално признание за Маринов. Хилър открива и подготвя някои от най-големите имена на Холивуд като Леонардо ди Каприо, Камерън Диас, Костя Ронин /от новия филм на Тарантино/ и много други. Именно Бернард подготвя актьорски Лейди Гага за ролята й във филма „Роди се звезда”. До момента в студиото му са гостували над 45 носители и номинирани на Оскар актьори като Ал Пачино, Джереми Айрънс, Ванеса Редгрейв, най-големи режисьори и филмови продуценти.
Публичните представяния на работата на Академията на Димитър Маринов в София ще са на 1 декември от 20:00ч. и на 6 декември от 18:00ч. в Клуб 1, НДК.
Записването за Академията става чрез регистрационна форма на сайта www.dimitermarinov.com или след заявка за участие на имейл адрес pvelichkova@yahoo.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар