Translate

сряда, 13 ноември 2019 г.

Близо 500 000 души в Европа използват българския дигитален портфейл iCard


Близо 500 000 души в цяла Европа използват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл бе пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието на над 300 000 потребители в Италия, Франция и Англия. Отскоро засилен интерес към iCard има и в Румъния, която има потенциал да изпревари дори водещи пазари като италианския.
Сред основните предимства на портфейла са безплатната му инсталация и регистрация, липсата на каквито и да е месечни такси, възможността да се плаща с телефон, както и да се правят мигновени преводи на пари между потребителите му. Само за м. г. през системата на iCard са обработени 47 милиона трансакции на обща стойност над 1,7 милиарда евро.Тя  e единственият дигитален портфейл в България, който предлага на клиентите си захранване на сметки в брой посредством верига от собствени банкомати, разположени в моловете в големите градове в страната, както и на каса в партньорските мрежи на OMV и FastPay. Само българското платежно решение предлага и възможността за плащане с NFC аксесоари, както и създаването на виртуални GiftCard - карти с персонализиран дизайн и мигновеното им изпращане директно в мобилния портфейл на получателя.
По данни на проучване на iCard на пазара в България към септември 2019 г. най-популярната банкова услуга е дебитната карта – използват я 89% от всички българи. 55% използват банкови преводи, 24% имат онлайн банкиране, а 16% - мобилно. 7% не използват банкови услуги.
Проучването показва, че iCard e най-разпознаваемата сред конкурентите си марка на пазара, като над 60% от интервюираните биха използвали платежното решение, а най-предпочитана услуга е плащането със смартфон заради основните ѝ предимства – няма такса /25%/, удобно /19%/ и бързо /14%/. 
„В момента навлизаме в заключителната фаза от съвместен проект с партньорите Visa и Apple и съвсем скоро ще можем да предоставим услугата Apple Pay както на клиентите си в България, така и на тези в цяла Европа. Вярваме, че така ще успеем да достигнем с решенията си до повече от 1 000 000 души в рамките на следващата година“, заяви г-н Явор Петров, изпълнителен директор на iCard АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар