Translate

събота, 5 октомври 2019 г.

"Случаят „Балерината" в „Темата на NOVA“


Разтърсващата история на актрисата Дорина Илиева, вижте тази неделя след централната емисия Новини

В „Темата на NOVA” Надежда Узунова и операторът Георги Георгиев разкриват история досущ като филм, дори героинята в него е актриса. История за едно момиче и един танц на живот и смърт с тайните служби по време на Студената война.
Дорина Илиева е родена в семейството на български дипломат и руска аристократка. 
Най-големият удар и повратен момент в живота на Дорина се оказва изчезването на баща ѝ през 1944 г. Въпреки това, тя привидно продължава да живее постарому в следващите 2 години – играе в пиеси и ходи на приеми в западните посолства. Именно това е и моментът, в който е набелязана от тайните служби заради произхода си и контактите, които е създала.
„През цялото време, докато проучвахме и снимахме “Случаят „Балерината”, си мислех, че това е сюжет за художествен филм. В тази история има всичко - любов, предателства, тайни служби, изтезания и шпиони. И в центъра е една 20-годишна красавица.
Като на кино е, но всъщност всички прилики с действителни лица и събития са напълно реални. За нас самите беше изненада да видим исторически личности и случки в неподозирана светлина. 
Мисля, че разказът за актрисата, която изигра тайните служби, ще развълнува зрителите в
много аспекти. Освен това вярвам, че поуките в този случай нямат срок за годност и са валидни и днес“, споделя авторът Узунова.
Съдбата нанася на Дорина редица удари, които преобръщат света й.
Гледайте "Случаят „Балерината" в „Темата на NOVA“ тази неделя, 6 октомври, веднага след централната емисия новини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар