Translate

четвъртък, 24 октомври 2019 г.

„Mалки български хора” с безплатни прегледи във ВМА


Ден на отворените врати за малките хора организираха специалисти от Военномедицинска академия /ВМА/ по повод Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст.
Вече няколко години ВМА се грижи за здравето на представителите на националната организация „Малки български хора” на базата на подписан меморандум за подкрепа между двете страни.
„Изразяваме нашата признателност и искрена благодарност към ВМА за безотказното медицинско обслужване на членовете на националната организация „Малки български хора”, за полаганите грижи и уважение. Благодаря ви, че сте част от нашите приятели с големи сърца, които винаги откликват и спомагат за решаването на нашите медицински проблеми”, заяви инж. Светослав Чернев, президент на организацията.
Пълна подкрепа от страна на ръководството и лекарите от Академията засвидетелства полк. доц. Георги Попов, зам. началник на ВМА. Той уточни, че тези прегледи се провеждат целогодишно, в зависимост от нуждите на малките хора от цялата страна. 
В рамките на днешния ден те ще преминат през медицински прегледи при редица специалисти в областта на ортопедията, неврохирургията, кардиологията, УНГ, инфекциозни болести, ендокринология, нефрология, урология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар