Translate

четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Танцьорката Кристина Шидерова иска да популяризира модерните танци чрез "България търси талант" по bTV


Танцьорката Кристина Шидерова, която вдигна на крака публиката на „България търси талант“ в събота и си спечели три пъти „ДА“ от журито, гостува в „Преди обед“ по bTV, за да разкаже повече за универсалния език на танца.
Кристина сподели, че емоцията на сцената на "България търси талант" е великолепна и не е искала изпълнението й да свършва. Желанието й да представи модерния танц през собствената си интерпретация и свобода на хореографията, е допълнила с авторския си костюм. Тя сподели, че това не е първият й опит да се изяви пред милионната аудитория на формата. Когато е била на 17 години, Криси стига до телевизионните кастинги, но претърпява инцидент, в който чупи предните си зъби. Това обаче не е я е пречупило, а я е мотивирало да натрупа солиден опит. Тренирала е активно художествена гимнастика и има над 50 купи и медали. Твърди, че и до сега практикува, макар и в сферата на изкуството, избягвайки строгостта на правилата на спорта. Затова решава да се изяви със свой собствен стил, който й позволява изява на въображението. И подчерта, че именно това е подготвила за Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син -уникална комбинация от стилове.
Завършила е Кралската консерватория по професионални танци в Испания със специалност съвременен танц. Въпреки, че започва да учи езика едва месец преди да кандидатства и има проблеми с езиковата бариера, тя успява да премине четирите изпита и става част от реномираната академия. След това решава да докаже на преподавателите, че може да възприеме материала по-бързо от редовния, 6-годишен, курс на обучение и завършва с година по-рано. Там представя и първите си авторски хореографии, които са с музиката на българския етно-ембиънт формация Исихия, както и фолклорни класики като „Зайди, зайди, ясно слънце“.
Кристина е и единствената българка, участвала в престижния конкурс „Талант Мадрид“ в Испания. Там печели вота на публиката сред 150 участници. Работила е в музикални театри в Португалия, Германия, Испания. Завръща се, защото обича България и силно вярва, че може да запълни една не толкова развита ниша у нас – модерните танци. И сподели пред Деси и Сашо, че съвсем скоро ще представи изцяло нов проект в колаборация с Искрата и под новия си артистичен псевдоним - Китана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар