Translate

събота, 19 октомври 2019 г.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се включва в месеца за информираност за борба с рак на гърдата с информационна среща със специалисти от клиниката


Ракът на гърдата е втората най-честа причина за смъртност при жените. Една от всеки шест жени диагностицирани с рак на гърдата е на възраст между 40 – 49 години.
През последните години се отбелязва значителен напредък при лечението и удължаването на живота при рака на млечната жлеза. Средно 72,8% е 5-годишната преживяемост у нас, а в Европа – 83,8%. Около 60% от пациентките у нас се диагностицират в ранен стадий, и именно навременното диагностициране играе важна роля при излекуването на това заболяване.
"Твоето здраве е твоя отговорност" е събитие, което има за цел да информира дамите кои са най-съвременните скрининг методи за рак на гърдата, кои са най-разпространените рискови фактори и колко често трябва да посещават мамолог. 
Информационната среща се проведе на 19 октомври /събота/ от 11:00ч в сградата на болницата.
Лектори на събитието бяха д-р Александрина Перчева, един от водещите мамолози в България с над 10 годишна практика в областта на Образната диагностика и д-р Емилия Дончева, специалист хранене и диететика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.По време на срещата дамите  получиха ценни съвети как да извършват прегледи сами вкъщи и разбраха каква е ролята на хранителния режим за превенция на онкологичните заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар