Translate

неделя, 6 октомври 2019 г.

„В кръг“ с три награди от „Златна Роза“


Специалната награда на град Варна, Награда за най-добра женска роля и Награда на публиката за най-новия филм на Стефан Командарев

След като взе две от най-престижните награди на кинофестивала в Сараево /„Сърцето на Сараево“ за най-добра актриса за Ирини Жамбонас и наградата Cineuropa за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура/, „В кръг“ взе нови три награди, този път от фестивала „Златна Роза“ във Варна. Специалната награда на град Варна, отново висока оценка за Ирини Жамбонас, която получи Награда за най-добра женска роля и Награда на публиката. Така само след участието си на два фестивала, „В кръг“ има впечатляващите -  5 награди!
„Изключително сме доволни и благодарни за наградите. Със сигурност ценим всяка една, но за мен наградата на публиката е голям успех, защото за нас родната публика е най-важна и щом още с първата ни прожекция в България тя ни оценява така високо, значи сме си свършили работата“, сподели Стефан Командарев.
„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.
„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар