Translate

сряда, 2 октомври 2019 г.

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ: Иновативен лазер прави 4 D лифтинг без скалпел и болка


Alma Q подмладява, заличава татуировки, петна и вени

Това което отличава иновативният лазер Alma Q от другите лазери е , че с бързи и къси импулси прониква достатъчно дълбоко в дермата, там където са фибробластите /клетките които произвеждат колаген/, без да увреждат епидермиса и затова след процедура с него няма възстановителен период. С други думи късите и бързи импулси загряват фибробластите и те започват да произвеждат колаген. Така кожата става еластична и подмладена. Ефектът се разгръща във времето, изчезват фините линии, а дълбоките бръчки намаляват.
Alma Q разполага с най-съвършената досега технология за подмладяване на кожата, без болка и без нужда човек да си остане няколко дни у дома, докато отшумят последствията. А ефектът е 4 D лифтинг без скалпел и болка!
Най-хубавото при Alma Q е, че не разгражда ботокса и филърите и няма проблем да се използва заедно с тях. Разбира се, но не в една и съща процедура. Доброто състояние на кожата е много важно, защото когато е с намалена еластичност, филърите не се задържат там където са инжектирани и “натежават”.
Освен за подмладяване този лазер се използва и при стягане и оформяне на горен и долен клепач, лицев контур и шия. А това ,че не нарушава целостта на кожата и е напълно безболезнен е най-голямото му предимство.
На конгреса по естетична медицина в Барселона, който завърши неотдавна, редица лектори подчертаха, че отминава времето на прекалено опънатата кожа, на перфектно издутото лице без нито една бръчка. Последната тенденция е да се набляга на качеството на кожата, а от там и на излъчването на лицето, а не на отделните му детайли.
Лазерът Alma Q разполага с различни приставки. С тях се генерират различни дължина и интензитет на вълната. Това дава богата гама от възможности – да се въздейства на различни нива и несъвършенства. Едно от предимствата е премахване на всякакви пигментации – естествени и изкуствени.  За онези, които са татуирали върху тялото си името на човек, когото вече не обичат – има надежда. Апаратът въздейства върху целия цветови диапазон – зелено, синьо, жълто, оранжево…
Трябва да се знае обаче, че някои татуси изчезват напълно, а други избледняват. Зависи от вида пигмент, от кожата, от начина на татуирането, от времето когато е правен. Важното е, че вече има решение за татуировките и то не е болезнено. 
Естествените пигментации, които се дължат на възрастта, на слънцето, на хормонален дисбаланс, също се премахват успешно с Alma Q.
Специална приставка третира малките капилярчета, които понякога се появяват дори в ранна детска възраст. Добър е ефектът върху т.нар. spider vens – вените като паяжина. Друга приставка с по-дълъг импулс на лазера пък третира дълбоките вени по краката т.е. Alma Q свива всичко, вкл. вътрешната част на бедрата, на ръцете – всяка зона от тялото.
Когато става дума за лифтинг, необходимите процедури са четири, а при татуировки може да се наложат повече. Единствените противопоказания са при рак на кожата, бременност и кърмене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар