Translate

събота, 19 октомври 2019 г.

Стартира юбилейният 20-ти сезон на CodeIT


Днес започна първи кръг на международния конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT /www.codeit.bg/.
По традиция той се провежда под патронажа на Президента на Р. България. Юбилейният 20-ти сезон посреща всички участници с мистицизма на кукерите и с много нови предизвикателства. Талантите в състезателното програмиране и тази година ги очакват различни изненади - тениски за всички с ненулев резултат и награди на жребиен принцип след всеки кръг - CodeIT суитшърт и подаръци от Асбис България /официален вносител на Prestigio и Cougar Gaming/. На финала най-добрите ще се срещнат със световноизвестния ИТ гуру от Китай – Юхао Ду. Той е златен медалист от Международната олимпиада по информатика IOI 2015 г., а през 2017 г. с отбора си достига до финала на ACM-ICPC, където печелят сребро. Същата година печели TCO, а през 2019 г. триумфира във финала на Atcoder world tour.
Първият онлайн кръг на CodeIT е от типа Маратон. Ще продължи три седмици – стартира на 19.10.2019г и ще приключи на 09.11.2019г. Кръгът включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели.
По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар