Translate

вторник, 10 септември 2019 г.

National Geographic навлиза в „Гореща зона“ за три поредни недели през септември


Поредицата от 6 епизода е с участието на носителката на „Златен глобус“ и „Еми“ Джулиана Маргулис и е продуцирана от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions, с изпълнителни продуценти Кели Соудърс, Браян Питърсън и Джеф Винтар. В продукцията участват още: Ноа Емерих, Тофър Грейс, Лиам Кънингам, Пол Джеймс, Джеймс Д`Арси, Робърт Шон Ленард и Грейс Гъмър.
Премиера 15.09. от 21:55 часа

През 1989 г., в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия, за първи път е документирана поява на смъртоносната ебола на американска земя. Откритието и последващото овладяване на смъртоносния филовирус, чиито нива на смъртност достигат до 90% по това време, са заслуга на група смели учени и войници, водени от подполковник Нанси Джакс.
Мини-сериалът на National Geographic „Гореща зона“ включва шест серии. Той е вдъхновен от действителни събития, описани подробно в едноименния бестселър на Ричард Престън и разказва мъчителната история на една глобална криза, която не се е състояла.
В продукцията участва носителката на „Златен глобус“ и „Еми“, Джулиана Маргулис /„Добрата съпруга“, „Спешно отделение“/ в ролята на Нанси Джакс. 6-часовият, спиращ дъха сериал дебютира с два премиерни епизода на 15.09. от 21:55 часа. Поредицата е продуцирана от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions. Кели Соудърс и Браян Питърсън са режисьори и изпълнителни продуценти, а Джеф Винтар е изпълнителен продуцент.
Освен Джулиана Маргулис, в продукцията участват Ноа Емерих /„Американците“/ в ролята на съпругът на Нанси Джакс – подполковник Джери Джакс, който не се колебае да рискува живота си по време на операцията по овладяване на вируса ебола, Тофър Грейс /BlackKKlansman/ в ролята на доктор Питър Джарлинг, вирусолог в USAMRIID /Институт за медицински изследвания на заразни болести към американската армия/, който има разногласия с Нанси Джакс относно най-добрия начин за ограничаване на вируса, Лиам Кънингам /„Игра на Тронове“/, в ролята на доктор Уейд Картър, важен съюзник на Нанси в надпреварата с разпространението на вируса, Джеймс Д`Арси /„Вътрешна сигурност“/ като Травис Роудс, представител на Центъра за контрол на вирусите, както и бивш асистент и настоящ враг на Картър, и Пол Джеймс /„The Road“/ като Бен Джелис, лабораторен техник в патологичната лаборатория във Вирджиния, който асистира на Нанси и доктор Джарлинг.
В поредицата участват още Робърт Уиздъм /„Наркомрежа“/ в ролята на полковник Върнън Тъкър от USAMRIID, началник на Джакс, Робърт Шон Ленард /„Къщата“/, който играе Уолтър Хъмбълт, връзката между „Хейзлтън“, корпорация за научни изследвания и лабораторията ѝ във Вирджиния и Грейс Гъмър /„Г-н Робот“/ като Мелинда Роудс, един от първите хора, тръгнали по следите на вируса в дебрите на джунглата.   
„ГОРЕЩА ЗОНА“ започва с ужасяваща ретроспекция от 1980 г. Нищо неподозиращ лекар в Кения преглежда пациент със симптоми, на каквито не се е натъквал преди. Действието се прехвърля в 1989 г. Колония примати се разболява в изследователски център във Вирджиния, само на 30 км. от американската столица. Проби от тъканите им са изпратени на Нанси Джакс /Маргулис/, подполковник в USAMRIID, основна база на американската армия за проучвания за защита и противодействие срещу биологични войни.  Инстинктите на Джакс, както и нейният опит, ѝ подсказват, че това е нещо много по-сериозно от обикновен вирус при примати. Въпреки скептицизма на колегите си доктор Питър Джарлинг /Грейс/ и полковник Върнън Тъкър /Уиздъм/ и с подкрепата на съпруга си, подполковник Джери Джакс /Емерих/, ветеран от американската армия и на ментора си, доктор Уейд Картър /Кънингам/, тя се амбицира да открие истината.
Поредица от научни тестове, които Нанси упорито провежда, разкриват ужасяващата истина за ситуацията и принуждават армията да предприеме действия за предотвратяване на епидемия. Действието отново се връща в края на 70-те, за да разкрие как доктор Картър и Травис /Д‘Арси/ първи проследяват, изучават и се опитват да ограничат ебола в Африка. Но
дали урокът, който са научили, ще им помогне да спрат болестта, която застрашава да унищожи човешката популация? Драматичен и напрегнат научен трилър със смела и решителна героиня в центъра на събитията, „ГОРЕЩА ЗОНА“ борави с истинска наука и човешка драма, и разказва история, актуална и до днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар