Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

LG стартира разпространението на 8K OLED и 8K NanoCell телевизори в цял свят


8K телевизорите на LG надхвърлят очакванията за устройствата от тази категория

LG започва разпространението на първият в света 8K OLED TV /модел 88Z9/ и LG 8K NanoCell TV /модел 75SM99/ от този месец, на големите пазари, стартирайки с Австралия, Германия, Франция, Великобритания и САЩ. Като лидер, заявяващ позициите си при 8K технологиите, LG 8K TV също така се отличава с изненадващ метод за измерване на резолюцията - Information Display Measurements Standard /IDMS/, създаден от уважавания International Committee for Display Metrology /ICDM/, който твърди, че заявената резолюция на дисплея не зависи само от това дали се равнява или надвишава определен брой пиксели, но и от това дали тези пиксели могат да бъдат адекватно разграничени един от друг, за да се достави заявената резолюция.
Експерти от индустрията, посочват, че за истинско 8K преживяване, пикселите трябва да бъдат ясно разграничими един от друг. Според ICDM, модулацията на контраста /Contrast Modulation (CM)/, отмерва, дали два съседни пиксела, са наистина разграничими един от друг и дали това има отношение към резолюцията на дисплея.
За да може един телевизор да осигури резолюция реципрочна на броя пиксели, които притежава, минимумът на неговата CM стойност трябва да надхвърля 25% за изображения и 50% за текст. Така един 8K телевизор със CM стойност под тези стойности не може да достави истинско 8K преживяване, въпреки че разполага с нужния брой пиксели /7,680x4,320/. Според проведените в съответствие със заложените стандарти тестове и двата LG телевизора /LG SIGNATURE OLED 8K и LG 8K NanoCell TV/ отчитат CM стойности от порядъка на 90%, гарантирайки, че зрителите ще могат да се насладят на допълнителните детайли при 8К съдържанието на своя LG 8K телевизор.
8K телевизорите на LG впечатляват с богатство на детайла и ярки, наситени, реалистични цветове, които са доказателство за позицията на бранда при дисплей технологиите. Като първи в света 8K телевизор и най-широкият OLED до момента, 88-инчовият LG SIGNATURE OLED 8K TV /модел 88Z9/ осигурява 8K Ultra HD резолюция /7,680 x 4,320/ с 33 млн. самостоятелно-излъчващи пиксели, които са с 16 пъти повече от броя пиксели във всеки един Full HD телевизор и 4 пъти повече отколкото при UHD телевизорите. Победителят на тазгодишните /iF Design Award и Red Dot Award/ награди, LG SIGNATURE OLED 8K очарова потребителите с изчистен дизайн, почти невидима рамка и интегриран 80-ватова озвучителна система за още по-силен звук.
75-инчовият LG 8K NanoCell телевизор също осигурява абсолютно потапящо преживяване благодарение на своята 8K картина с впечатляващи цветове и контрастни детайли. LG нано дисплей технологията, позволява забележителна острота на изображенията в наистина грандиозни размери. Нано цветовете, изчистват всички несъвършенства и подчертават възпроизвеждането на цветовете, подсилвайки Nano Black функцията, за да се възползваме напълно от Full Array Local Dimming Pro технологията, оптимизирана за 8K – напълно контролирайки подсветките за наситено черни цветове и още по-голям контраст.
И двата 8K телевизора на LG, могат да се похвалят с подобрения при цветовия шум и повишение от 4 на до 6 степени. Резултатът – идеално изчистена 8K картина при превръщането на 4K /3,840 x 2,160/ или Full HD /1,920 x 1,080/. Първокласната технология е допълнена от α /Alpha/ 9 Gen 2 – чипът второ поколение с интелигентен процесор. Той позволява надграждане на картина и звук, използвайки технология за дълбоко обучение и разширена база данни, които му позволяват да разпознава качествените източници и да оптимизира всеки вид съдържание. Освен това α9 Gen 2 8K анализира околната среда, за да осигури перфектното ниво на яркост за екрана по всяко време.
Богатият резонантен звук, допълва картината по начин, който позволява на зрителя максимално да се потопи в това, което гледа. Интелигентният алгоритъм кара всички филми, музика или спортни програми да оживеят, чрез сливането на до два аудио канала с виртуален 5.1 съраунд звук. Телевизорите притежават и WiSA Ready за безжично домашно кино изживяване с некомпресиран 16-битов звук на до един 5.1 канал – най-добрият начин, за да усетите динамичният и кристално чист съраунд звук на Dolby Atmos.
За да гарантира запомнящо се кино усещане пред екрана LG 8K OLED TV и 8K NanoCell TV разполагат с функцията Cinema HDR, която изцяло поддържа Dolby Vision и Advanced HDR, чрез ярки цветове до 4K и HLG и HDR 10 до 8K.
LG подсигурява своите 8K устройства, чрез 4 изхода, които поддържат HDMI 2.1 спецификации и позволяват на зрителите да се наслаждават на 8K съдържание в 60 кадъра в секунда. LG 8K телевизорите са съвместими и с функцията Automatic low latency mode /ALLM/, с Variable refresh rate /VRR/ и с подобреният Audio return channel /eARC/.  
За още по-голямо удобство, и двата модела - 88Z9 и 75SM99, ще поддържат Apple AirPlay 2 и HomeKit и ще са достъпни за над 140 пазара.
За някои пазари, телевизорите ще се предлагат с вградени Google Assistant и Amazon Alexa, които ще позволяват с лекота да бъдат управлявани, чрез гласови команди и да се свързват с всички смарт уреди у дома, правейки възможността потребителите да получават информацията, от която имат нужда, още по-достъпна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар