Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

Четири медала за българския отбор на eJOI 2019


Българският отбор ще донесе у дома четири медала от Европейската младежка олимпиада по информатика за трета поредна година след успешното си представяне в тазгодишното издание на надпреварата.
Финалният резултат на бъдещите осмокласници от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Варна спечелиха три сребърни медала и един бронзов – Атанас Димитров, Деян Хаджи-Манич и Благо Гунев взеха сребро, а Велислав Гърков заслужи бронз. eJOI 2019 се проведе в Марибор /Слвн/ между 23-ти и 29-ти август, като участие в нея взеха представители на 24 държави.
Европейската младежка олимпиада по информатика беше основана през 2017 г. в София от президентът на Международната олимпиада по информатика Красимир Манев, Бисерка Йовчева и Школата по информатика „А&Б“ в гр. Шумен, Алексей Христов, председател на борда на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и Елена Маринова, Председател на Борда за развитие на СООПН и Президент на софтуерната компания „Мусала Софт“.
В откриващото издание на надпреварата през 2017 г., проведено в София, българският отбор спечели два сребърни и два бронзови медала, а от второто издание през 2018 г. нашите се прибраха от Казан /Рус/ с два златни медала, един сребърен и един бронзов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар