Translate

сряда, 18 септември 2019 г.

Кока-Кола ХБК отново e най-устойчивата компания за напитки в Европа


Индексът за устойчивост на Дау Джоунс за 2019 г. – водещ световен показател за устойчивостта в бизнеса, оцени Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани като най-устойчивата компания за напитки в Европа. Това е шестият път за 7 години, в който компанията е обявявана за номер 1 по индекса, и девети пореден път, в който тя попада в топ три на световните и европейските компании за напитки.
Максималните резултати в 11 категории и положителните подобрения в 9 други допринесоха за общ резултат от 90, който класира компанията на второ място в световната класация.
„За нас е чест и голяма гордост, че ангажиментът на нашите служители и партньори за прилагане на устойчиви практики отново доведе до такова признание. Наясно сме обаче, че това е само моментна снимка - в действителност работата никога не спира и винаги има какво още да се направи. Ето защо полагаме толкова усилия за непрекъснатото и дългосрочно постигане на нашите цели за устойчивост“, коментира гл. изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК Зоран Богданович.
Акценти на устойчивостта за 2018 г., които допринасят за резулатите на компанията:
-Постигнат основан на науката ангажимент за ограничаване на въглеродните емисии във веригата на стойността с 25% /в сравнение с 2010 г./ две години преди предвижданата 2020 г. С други думи, спестени 1.27 млн. тона въглеродни емисии;
-Постигната ангажираност на служителите от 88%, над средното за компаниите от FTSE 100;
-Заетост в управленските позиции 37%  към момента от жени, като целта е до 2025 г. този дял да нарасне до 50%;
-98% от  разходите за доставчици, възлизащи на €3.237 млн., са местни - в подкрепа на заетостта и бизнеса в страните, в които компанията развива дейност, като така са допринесли €328 млн. в данъци към местните икономики;
-Инвестирани €7.9 млн. в обществени проекти, като над една трета са вложени в програмата Youth Empowered, насочена към подкрепа за младите хора в развитието на тяхната бизнес находчивост и житейски умения;
-Ограничен обем на използваната в производството вода с 22% в заводите /в сравнение с 2010 г./;
-Успешно възстановена еквивалента на 45% общите първични опаковки - пуснати на пазара, за рециклиране;
Стартираните ангажименти до 2025 г. през септември 2018 г., са насочени към шест ключови области: ограничаване на емисиите; водоползване и управление на водите; Свят без отпадъци; добиване на съставки; хранене; и нашите хора и общности.
Резултатите в областта на устойчивостта на Кока-Кола ХБК са признати и от други авторитетни промишлени класации, като например CDP Climate Disclosure, рейтингa MSCI ESG и индексa FTSE4Good.

Няма коментари:

Публикуване на коментар