Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

Пясък от Карибския регион за детската площадка в новооткритото BRITANICA Park School


Фотоволтаична система, пречиствателна станция за питейна вода, пясък от Карибския регион и антибактериални настилки превръщат училището в сграда от ново поколение

На официална церемония беше открито първото в страната училище от ново поколение – BRITANICA Park School. То се намира в кв. Драгалевци на площ от 15 423 кв. м. и предлага висококачествено обучение за деца от 2,5 години /детска градина/ до 12 клас.
„Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Затова можем да дадем няколко аргумента: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни“, коментира Любомир Лалов, създател на училища BRITANICA и BRITANICA Park School.
Той благодари на своите партньори – арх. Цветан Петров от „Иво Петров Архитекти“ и инж. Николай Чомаковски от Pipe System, отговорни за реализирането на иновативния проект. Ние вярваме, че архитектурата трябва да подпомага качеството на процеса на образование и развитие на децата.“, добави арх. Петров.
Сградата на BRITANICA Park School е построена за краткия срок от 1 година, а цялостната инвестиция е в размер на 20 милиона лева. Разделена е на 7 корпуса, като са отделени всички възрастови граници – от детска градина до гимназиални класове.
Подовете и таваните в сградата са антибактериални, като специална вентилационна система разпръсква свежия въздух навсякъде. Отоплението е изцяло подово, като това предразполага и към занятия, които могат да се провеждат на килимите в класните стаи – целта е да бъде създадена семейна обстановка в тях и класните стаи да разполагат с дивани, шкафчета, бюра, които предразполагат към групови занимания.
Детската градина е в отделен корпус, а пясъкът в детските площадки е внесен от Карибския регион.
Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито. Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър. Голямата спортната зала е подходяща за всички спортове и състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар