Translate

петък, 20 септември 2019 г.

Съдържание против ваксините ще бъде блокирано в социалните мрежи

Това ще става по двата утвърдени до момента начина – чрез блокиране по ключова дума и чрез докладване от потребители, съобщи пред Нова тв специалистът по дигитален маркетинг Иво Илиев, преди дни. Той обясни, че антиваксърите в мрежата са всъщност малка група от хора, която се възползва от страховете на хората.
В тази връзка зам. председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов коментира, че е приятно изненадан от инициативата и по никакъв начин няма да се съгласи с каквито и да е антиваксърски прояви, а след като има и добронамерени хора, които искат да помогнат да се реши този проблем, естествено, че приветства идеята. 
Европейската комисия /ЕК/ и Световната здравна организация излязоха с апел към социалните мрежи и различните интернет платформи срещу разпространяването на фалшиви новини относно ефекта на ваксините върху организма. 
В някои краища на света хората нямат достъп до ваксини, а в Европа хора се отказват от ваксиниране и създават заплаха за себе си и за околните. Неприемливо е всяка година деца да умират по света заради липса на достъп до здравеопазване, да страдат от болести, които отдавна трябваше да сме изкоренили, каза Жан-Клод Юнкер председателят на ЕК, на световна среща, посветена на ползите от ваксинацията, цитиран от БТА.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар