Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

Мусала Софт бе част от откриването на учебната година в ИТ гимназията в Бургас


Официално беше открита втората учебна година в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации /ПГКПИ/ в Бургас на 05 т. м.. Училището е създадено по инициатива на Община Бургас. На откриването гости бяха кметът на града Димитър Николов и екипа му, представители на училищното настоятелство, сред които Елена Маринова, президент на Мусала Софт, учители, ученици и приятели на ИТ гимназията.
Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави учениците и обяви скорошното начало на строежа на нова високотехнологична сграда в кампуса на гимназията.
Елена Маринова, президент на Мусала Софт и член на училищното настоятелство, сподели по време на откриването: „Гордея се с ИТ гимназията в Бургас. Цялото излъчване на училището е в крак със световните образователни тенденции и отговаря на потребностите на бизнеса. Голямо БРАВО за инициативата и подкрепата на общината и за неуморната и ползотворна работа на директора Димитрина Тодорова.“ Тя се обърна към учениците с думите:Направили сте чудесен избор - информационните технологии откриват необятни възможности за професионално и личностно развитие пред всеки един от вас. Очакваме ви в Мусала Софт – Бургас!“
Още през първата седмица на учебната година Ангел Георгиев, ръководител на техническите обучения в Мусала Софт, ще гостува на учениците и ще им разкаже за възможностите за кариерно развитие в компанията.
По време на откриването беше представена и съвместната разработка на ученици и учители от гимназията „Стажанти и работодатели“. Уеб приложението е предназначено да помогне на учениците да кандидатстват за стажантски програми към най-големите работодатели в сферата на информационните технологии. Платформата е поръчка от Община Бургас и е подарък за всички професионални гимназии в града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар