Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

Стартът на „Фермата: Нов свят“ привлече най-много зрители в петък вечер


Над 41% от всички пред ТВ екрана проследиха влизането на новите фермери в шоуто

Първият епизод от новия сезон на най-успешния есенен ТВ формат през последните години „Фермата“ събра най-много зрители в петък, 6 септември. Двайсет участници прекрачиха прага на шоуто под мотото „Нов свят“ пред 41,4% от всички пред ТВ екрана между 20,00 и 23,00 часа. Пикът на зрителския интерес е регистриран около 21,25 ч. - тогава близо 1,1 милиона са проследили обявяването на първия дуел във „Фермата“, който ще се играе в понеделник, 9 септември, от 20,00 часа.
Актуалната тематика на „Фермата“, дискусията за разделението в обществото ни и уникалните лични истории на участниците развълнуваха и най-много зрители от възрастовата група 18-49 - 36,4% предпочетоха шоуто по bTV.
Под мотото „Нов свят“ петият сезон на най-градивното риалити шоу у нас ще повдигне темата за най-често срещаното разделение между хората по света и у нас днес – това между бедните и богатите. В следващите три месеца и половина, както участниците, така и зрителите на „Фермата“, ще търсят отговори на въпросите за социалното неравенство между българите, загубата на вяра в себе си, важно ли е да си честен и трудолюбив, за да успееш в България, докъде можеш да стигнеш, ако си избрал опасен път и много други.
През първите седмици на „Фермата“ участниците ще бъдат разделени на два отбора – на чорбаджии и на сиромаси. За първи път те ще живеят в две отделни стопанства.
Двете ферми ще имат отделни стопани, които ще им дават задачи и ще следят за изпълнението им. Луксът на модерната ферма, която тази година има удобства като хладилник и басейн, бе посрещнат с възторг от чорбаджиите, докато сиромасите приеха присърце идеята сами да изградят своето стопанство от нулата. Кои са всички фермери в петия сезон вижте тук >>.
Още на старта на „Фермата: Нов святучастниците показаха сила и боен дух в първото си физическо изпитание. По четирима представители от всеки отбор се изправиха един срещу друг в щафетно състезание по плуване, в което като по-добри се наложиха състезателите от отбора на чорбаджиите. С тази първа победа те спечелиха 6 кошници с луксозни провизии за следващите седем дни, докато отборът на сиромасите ще преживява само с базови продукти.
В петък вечер зрителите се запознаха не само с новите участниците в шоуто, но и с двама
души, които в понеделник вечер ще се борят за последното останало място във „Фермата“. Одобрените да се състезават за последната свободна позиция са Тихомир Рангелов и Иван Милин – двама силни мъже с противоположни възгледи за правото на свободен избор на всеки от нас. Дуелът между тях ще бъде и първата битка по пътя към голямата награда от 100 000 лева в петия сезон на шоуто.
Наставникът на сиромасите – биоземеделецът Марин Петров е понесъл доста шамари в своя собствен живот. От собственик на малък мебелен бизнес той се озовава на дъното - без пари, без жилище и бъдеще. Тогава напуска града със семейството си, намира спокойствие и работа на село, а вече е готов да предава опита си на другите, и то в един от най-гледаните телевизионни формати.
"Няма нищо лесно, абсолютно всичко ще им е трудно. Сиромасите са поставени в малко по-различни условия, отколкото чорбаджиите. Лишени са от много блага. В началото ще им е много трудно, докато заедно построим тези жизнено необходими неща", каза Марин Петров в "Преди обед".

Няма коментари:

Публикуване на коментар