Translate

четвъртък, 12 септември 2019 г.

София става сцена на топ импровизатори от 3 континента


Четвъртият Международен импро фестивал ще се проведе от 23 до 29 септември

За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в жанра на спонтанния театър. Традиционният Международен импро фестивал ще се проведе от 23 до 29 септември и е посветен на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации. Организатор на събитието е Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър”.
Камерната сцена на театър „Сълза и смях“ ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които, освен че ще демонстрират своя безспорен театрален талант, ще водят и 25 уъркшопа върху специфични импровизационни методи и стилове. Във фестивалната програма ще се включат и професионални групи от 12 държави, сред които САЩ, Англия, Испания, Португалия, Франция и Израел. Те ще забавляват и вдъхновят публиката с различни импро формати. Първите два дена на програмата са отредени за спонтанните шоута най-добрите български импро трупи, а в останалите четири международните гости ще представят програмата си на английски.
През 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми. Импровизаторите ще създават сцени и цели сюжетни линии само по думи, зададени от публиката - без сценарий, без декори и костюми, но с много позитивна енергия и добро настроение.
Към професионалните групи ще се присъединят и любители на спонтанното изкуство, както и смесени групи от съпътстващите уъркшопи. Кулминацията на всяка вечер ще бъдат „светлите“ и „тъмните“ шоута на гост-преподавателите, които ще покажат по атрактивен и неповторим начин различните нюанси в спектъра на комедията. Билети за фестивала могат да се закупят от касата на театър „Сълза и смях“, както и на https://www.salzaismyah.bg/. Предлагат се както групов билет за всички фестивални дни, така и индивидуални билети за отделните вечери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар