Translate

понеделник, 12 август 2019 г.

Август - месецът на пътната безопасност, стартира от Serdika Center


Serdika Center, в партньорство с Института по пътна безопасност, се включват в инициатива за подобряване поведението на децата на пътя

Serdika Center, заедно с експертите от Института по пътна безопасност, обединяват сили през месец август и организират специални демонстрации за деца, в които представят основните правила, които трябва да спазват, когато са на пътя. Демонстрациите ще се провеждат всеки уикенд до края на месеца между 12:00 и 14:00 часа при Голямата Ротонда /ниво -1/ и са насочени към деца от 5 до 12-годишна възраст.
Специална инсталация, представляваща реална пътна обстановка в умален размер, ще бъде разположена на етаж -1 в Serdika Center, където чрез интерактивни игри децата ще бъдат поставяни в сходни на реални ситуации на пътя и ще бъдат обучавани какво да правят,  как да бъдат по-отговорни и защо е важно да внимават, когато са на улицата.
В рамките на кампанията за пътна безопасност, в търговския център на разположение за посетителите през уикендите ще бъде и специален симулатор, както и „алкохолни“ очила, чрез които всеки ще има възможността да се увери в неблагоприятното въздействие на алкохола при шофиране. Освен забавните игри, които очакват малчуганите, организаторите са подготвили много награди и изненади за всички, включили се в активностите.
На 17 и 18 август ще бъде организирана и „Писта София“ – състезание за професионални шофьори, като участие ще вземат над 100 пилоти.
С тези интерактивни дейности Институтът по пътна безопасност цели ефективно да противодейства на негативната статистика за обстановката по пътищата и да засили вниманието на най-малките в ситуации, в които отговорността е на големите. Основен фокус на Института е програмата „Мисия нула“, която цели да предотврати пътните произшествия посредством иновативни подходи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар