Translate

четвъртък, 15 август 2019 г.

Затварят част от София за демонстрации за безопасно шофиране


Serdika Center се присъединява към програмата Мисия 0“ на Института за пътна безопасност, като насочва вниманието към най-малките

Отбор "Мисия 0"
„Трябва да започнем от най-малките – да възпитаваме правилно поведение на пътя, за да можем да намалим пътните произшествия до 0“ – с тези думи Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност, призова да бъде подкрепена програмата „Мисия 0“. Тя е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението.
На специално събитие в Serdika Center бяха обявени основните насоки и мерки за предотвратяване произшествията на пътя, както и бяха проведени няколко урока по безопасно шофиране. Иво Танев, който е посланик на „Мисия 0“, получи опреснителен урок от Явор Алексов от Mirafiori Team за основните правила: стойката в автомобила трябва да е на 90 градуса, воланът се държи с двете ръце на 09.00 и 03.00 часа. След това, заедно с професионалните инструктори на Mirafiori, направи няколко кръгчета през препятствия на покрива на търговския център.
Всеки уикенд до 25 август, между 12.00 и 14.00 ч. в Serdika Center, професионални лектори от Института за пътна безопасност ще обучават най-малките в основните правила. А на 17 и 18 август част от булевардите в София ще бъдат затворени, за да се проведе „Писта София“ - кампания на „София Кар Моторспорт”, Българска федерация по картинг, Институт по пътна безопасност и Академия Mirafiori. Основното мото на кампанията е „Да превърнем децата от бъдещи опасни в бъдещи безопасни шофьори!“, като на място ще се проведат много демонстрации и уроци.
Сред активностите на място ще бъдат: национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и подрастващи до 18 години – съревнование в състезателна среда по практическо управление на картинг и автомобил и теория върху Правилника за движение по пътищата,
дрифт шоу - Mirafiori Team ще проведе професионално дрифт шоу, с което ще демонстрира висша форма на контрол над автомобила, както и „Гран При София” 2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар