В петък /5.7/ в
поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ атрактивният кулинар с американски
корени от MasterChef
5 Рори Милър демонстрира
пред зрителите на bTV рецепта за „мозък по шопски“, с която спечели адмирациите на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. Пивоварят, роден в Сиатъл, сподели
пред Венета Георгиева какви са традициите за консумация на субпродукти в САЩ и
как е приел предизвикателството на журито да се сблъска с този продукт за първи
път на гладиаторската арена и MasterChef.
Рори демонстрира
почистването на мозъка преди обработка и кои „отпадъци“ от зеленчуковата
гарнитура могат да се превърнат в прекрасен бульон за сваряването му. Бащата на
две деца показа как се прави редукция от соев сос и вино, пикантни пържени
зеленчуци, сос от чушки, манго и чили и инфузия от зехтин и магданоз. Той панира
свареният мозък в брашно, яйца и панко за хрупкавост, а като последен акцент
добави към порцията и поширани яйца.
добави към порцията и поширани яйца.
Рори сподели със
зрителите колко MasterChef е променил живота му, кога е получил покана за работа в един от
най-актуалните ресторанти за българска кухня и какво планира за кулинарното си
бъдеще.
Няма коментари:
Публикуване на коментар